De la egal la egal cu liderul Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

De la egal la egal cu liderul

În ultima etapă a turului Diviziei A la handbal feminin, CS Olimpic Târgu-Mureș a dat o replică bună liderului neînvins al seriei B, Minaur Baia Mare. Echipa alcătuită exclusiv din junioare târgumureșene a cedat în final pe teren propriu cu 31-36 (17-17) în fața maramureșencelor, dar replica a fost una pe măsura așteptărilor, în special din partea formației oaspete, care s-a întrebuințat serios pentru a se impune. Echipa antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi a început mai timid jocul și s-a văzut condusă din start cu 2-0. Au intrat însă repede în joc și au menținut echilibrul. Mai experimentată, echipa băimăreană a reușit să se desprindă la 8-4, dar mureșencele au revenit cu trei goluri consecutive. În minutul 20 avantajul era tot minim în favoarea oaspetelor, în urma unei intercepții finalizate pe contraatac a Andreei Târșoagă. Tentativa de desprindere a fost facilitată la scorul de 12-13 de cele două arbitre internaționale, care au dictat ușor o eliminare împotriva mureșencelor. Protestele băncii tehnice au adus o a doua eliminare. S-a ajuns la 12-15 și se părea că echilibrul se va rupe. În doar patru jucătoare, Monica Bărăbaș înscrie, apoi tot ea punctează pentru 14-15, tot în inferioritate, după care Andreea Târșoagă egalează în minutul 26 la 15. Repriza se încheie la egalitate și staff-ul maramureșencelor își făcea mari griji la pauză.

Replică bună până spre final

Repriza secundă a debutat cu câte un gol de fiecare parte și mureșencele au ratat ocazia de a trece în premieră în avantaj din cauza unei greșeli individuale (pași). La 20-21 se ratează un nou atac și oaspetele se desprind din nou la patru goluri. Lipsa de experiență și-a spus din nou cuvântul în alte faze în care Olimpic se putea apropia la un singur gol, cum a fost la 22-24, când contraatacul a fost ratat cu o pasă la adversar. S-a mai ratat spre finalul întâlnirii de pe semicerc un nou contraatac, la 31-34, când mai erau trei minute de joc și o diferență de două goluri putea fi remontată. Echipa neînvinsă nu a mai ratat nicio oportunitate și mureșencele au mai primit alte două goluri spre final. Minaur a condus în permanență, dar diferența de cinci goluri s-a datorat în special precipitării din ultimele minute, când mureșencele au forțat o revenire spectaculoasă. Olimpic părăsește învinsă terenul, dar cu fruntea sus și dovedește încă o dată că poate juca de la egal cu orice adversară din serie, în ciuda mediei de vârstă mult inferioară adversarelor. Fapt îmbucurător, toate componentele echipei au avut șansa să evolueze în fața liderului, echipa are „rotație” și pe lista marcatoarelor în confruntarea cu liderul s-au aflat 8 jucătoare.

Pentru CS Olimpic au înscris: Monica Bărăbaș 14, Andreea Târșoagă 6, Flavia Munteanu 5, Carla Lăcătuș 2, Maria Ola, Carina Ghemeș, Ana Dima și Andreea Ilieș câte un gol. Au mai jucat: Ioana Ugran, Hodor Zsuzsa (portari), Ioana Sângeorzan, Ioana Moldovan, Kiss Kitti, Maria Bejan, Ioana Bardoși, Georgiana Marian.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE