FOTO: Concert Umanitar de Colinde la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş. Crăciun cu dragoste şi speranţă pentru copii „Inimilor Neprihănite” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

FOTO: Concert Umanitar de Colinde la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş. Crăciun cu dragoste şi speranţă pentru copii „Inimilor Neprihănite”

Cea de-a 13-a ediţie a Concertului Umanitar de Colinde organizat pentru a celebra naşterea Mântuitorului Iisus Hristos s-a desfăşurat duminică, 17 decembrie, sub semnul iubirii de semeni şi a lui Dumnezeu, în Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu Mureş. Şi în acest an, evenimentul a avut scop umanitar, respectiv susţinerea financiară a Casei de Copii „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc.

„Într-o lume uitată, Dumnezeu își aduce aminte de noi”

Deschiderea spectacolului a aparţinut actorilor de la Teatrul „Scena” din Târgu-Mureş, care au reconstituit, cu maximă autenticitate, atmosfera biblică a naşterii Mântuitorului, în concordanţă cu mesajul transmis de eveniment.

„Într-o lume plină de război, trăim în pace. Într-o lume nemulțumită, suntem mulțumiți. Într-o lume nefericită, suntem fericiți. Într-o lume uitată, Dumnezeu își aduce aminte de noi. A 13-a ediție…! Ce emoționant! Într-o seară obișnuită ni se oferă o atmosferă neobișnuit de frumoasă. Într-o seară plină de singurătate ni se oferă fericirea de a fi împreună. Într-o seară de afonie universală ni se oferă un concert magnific. Într-o seară de mare indiferență istorică oferim sensibilitate la nașterea Domnului Iisus Hristos”, a spus Liviu Pancu, regizorul spectacolului.

Ajutor pentru Casa de Copii „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc

Încasările rezultate din vânzarea biletelor, precum şi din donaţiile făcute la finalul spectacolului, vor avea ca destinaţie Casa de Copii „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc. Aici, în 200 de camere, 150 de copii din întreaga ţară, orfani sau proveniţi din familii aflate în dificultate, sunt îngrijiţi cu dragoste de 12 măicuţe greco-catolice din congregaţia „Inimi Neprihănite”.

Aceşti copii trăiesc prin binecuvântarea lui Dumnezeu şi prin credinţa că El va deschide în continuare o ușă înspre ei, uşa pe care putem intra şi noi prin sprijinul nostru material şi spiritual.

Artişti cu har

Cei peste 750 de spectatori prezenţi în incinta Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş s-au bucurat apoi de evoluţia angelică a Grupului Voces, care a creat o atmosferă specială, de adevărată Sărbătoare, menită să bucure şi să încânte sufletele.

Pe lista invitaţilor s-au mai aflat solistul Simeon Folfa şi interpreta de muzică pop, dar şi de colinde, Paula Seling. Minirecitalul artistei originară din Baia Mare a fost încărcat cu emoţie şi sensibilitate, fiind răsplătit cu aplauze generoase de către public.

La reuşita concertului a contribuit şi Orchestra simfonică alcătuită din artişti ai Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureş, precum şi Oscar Band din Cluj Napoca şi nu în cele din urmă dirijorul Emanuel Suciu.

Mulţumiri speciale

La final, au fost aduse mulţumiri spectatorilor, tuturor artiştilor care şi-au adus aportul la reuşita concertului, dar şi oamenilor de suflet “care nu s-au văzut pe scenă”, dar au contribuit din plin la succesul celei de-a 13-a ediţii a Concertului Umanitar de Colinde.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE