Județul Mureș s-a distins la Gala Olimpicilor Internaționali, de la București Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 977 Vizualizări

Județul Mureș s-a distins la Gala Olimpicilor Internaționali, de la București

Palatul Parlamentului a găzduit marți, 19 decembrie, Gala Olimpicilor Internaționali, organizată de către Ministerul Educației. În cadrul evenimentului, elevii, profesorii și instituțiile școlare au fost recompensate în diplome și bani, în funcție de premiul sau mențiunea obținute la olimpiade.

Județul Mureș se poate mândri la ediția din acest an cu numeroși elevi care, alături de dascălii acestora, au obținut rezultate importante la diverse olimpiade.

Cosmina Cristina Price (clasa a XII-a), de la Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”, s-a clasat pe locul II la Olimpiada Internaţională de Lectură. Alături de elevă (acum studentă în anul I la Facultatea de Litere a Universității din București) s-a aflat profesoara de Limba și literatura română Raluca Marian.

 

Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, fruntaș la premii

Nu mai puțin de patru premianți au provenit de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”. Astfel, eleva Barta-Zágoni Bernadette (clasa a VI-a) a obținut locul II la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesorului Mátéfi István. Ferencz Dániel (clasa a X-a) a luat locul III la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa, fiind pregătit de profesorul Mátéfi István. Kis Anita (clasa a VII-a) a obținut locul III la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesoarei Horváth Éva, și Nagy Brigitta Rebeka (clasa a VII-a), a luat Mențiune la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură și Cultură Maghiară, fiind pregătită de profesoara Soós Katalin.

Nu în ultimul rând, au fost premiați elevii Nagy Zsuzsa (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Dr. Bernády György”), care a obținut locul III la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesoarei Bartos Honorea, și Vajda Péter (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Europa”) care s-a clasat pe locul II la aceeași olimpiadă, fiind pregătit de profesoara Eva Secăreanu.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE