Home / Invatamant / Județul Mureș s-a distins la Gala Olimpicilor Internaționali, de la București
Cosmina Cristina Price și profesoara Raluca Marian (Sursă: Arhiva personală Raluca Marian)

Județul Mureș s-a distins la Gala Olimpicilor Internaționali, de la București

Palatul Parlamentului a găzduit marți, 19 decembrie, Gala Olimpicilor Internaționali, organizată de către Ministerul Educației. În cadrul evenimentului, elevii, profesorii și instituțiile școlare au fost recompensate în diplome și bani, în funcție de premiul sau mențiunea obținute la olimpiade.

Județul Mureș se poate mândri la ediția din acest an cu numeroși elevi care, alături de dascălii acestora, au obținut rezultate importante la diverse olimpiade.

Cosmina Cristina Price (clasa a XII-a), de la Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian”, s-a clasat pe locul II la Olimpiada Internaţională de Lectură. Alături de elevă (acum studentă în anul I la Facultatea de Litere a Universității din București) s-a aflat profesoara de Limba și literatura română Raluca Marian.

 

Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, fruntaș la premii

Nu mai puțin de patru premianți au provenit de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”. Astfel, eleva Barta-Zágoni Bernadette (clasa a VI-a) a obținut locul II la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesorului Mátéfi István. Ferencz Dániel (clasa a X-a) a luat locul III la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa, fiind pregătit de profesorul Mátéfi István. Kis Anita (clasa a VII-a) a obținut locul III la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesoarei Horváth Éva, și Nagy Brigitta Rebeka (clasa a VII-a), a luat Mențiune la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură și Cultură Maghiară, fiind pregătită de profesoara Soós Katalin.

Nu în ultimul rând, au fost premiați elevii Nagy Zsuzsa (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Dr. Bernády György”), care a obținut locul III la Olimpiada de Matematică pentru Gimnaziile Maghiare din Europa, sub îndrumarea profesoarei Bartos Honorea, și Vajda Péter (clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Europa”) care s-a clasat pe locul II la aceeași olimpiadă, fiind pregătit de profesoara Eva Secăreanu.

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …