Autohtonii mureșenilor, superiori celor de la Dinamo BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Autohtonii mureșenilor, superiori celor de la Dinamo

Victorie lejeră de rămas bun la sfârșit de an

În ultima partidă disputată pe teren propriu din acest an BC Mureș Târgu-Mureș s-a impus miercuri seara fără emoții în fața formației Dinamo București, în partida din cadrul etapei a X-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 87-48 (30-7, 23-16, 21-9, 13-16). Cu cei doi străini reveniți după ce au lipsit la Sibiu, unul din cauza unei accidentări, al doilea având expirată viza, mureșenii s-au desprins din start, cu un prim sfert câștigat la o diferență care spune totul despre diferența de valoare. Fără niciun străin în lot, Dinamo a reușit în prima jumătate a primului sfert un singur coș, după care fostul „tigru” Cornel Cioacătă a reușit un coș de 3 puncte, dar oaspeții au mai înscris până la prima pauză o singură dată. Cu o diferență de 23 de puncte, mureșenii au tratat lejer sfertul secund, dar valoarea superioară le-a permis să mai adauge alte 7 puncte la avantaj înaintea pauzei mari.

La pas, cu aproape tot lotul printre marcatori

Person și Pita au mai evoluat în primele minute ale sfertului trei, după care pe parchet s-au aflat aproape în permanență doar jucătorii autohtoni. La intrarea în a doua jumătate a actului trei diferența de pe tabelă a trecut granița celor 40 de puncte, iar la ultima pauză tabela indica 74-32. Cu un asemenea avantaj, antrenorii mureșenilor și-au permis să ofere mai multe minute pe parchet tuturor celor 12 jucători trecuți pe foaie, 10 dintre aceștia reușind să-și treacă numele pe lista marcatorilor. BC Mureș a cedat ultimul sfert, dar a avut un joc chiar mai ușor decât era de așteptat și a tratat mai lejer finalul întâlnirii. Cu acest al patrulea succes din actuala ediție, „tigrii” se apropie de prima jumătate a clasamentului și au posibilitatea să lege victoriile în ultima etapă din acest an, pe care o vor disputa în 28 decembrie, la Iași, unde gazda de la Politehnica din localitate a obținut o singură victorie, tot în compania celor de la Dinamo.

Cei 10 marcatori ai mureșenilor în partida cu Dinamo au fost: Pita 19 (2×3), Stăncuț 14 (2), Sánta 13, Person 12 (3), Borșa 8, Steff 6 (1), Kilyén 6 (1), Gîrbea 5, Bichiș 2, Engi 2. Au mai jucat Ilicov și Porime.

Marcatorii oaspeților au fost: Iliescu (1) și Neagoe câte 10, Cioacătă 7 (2), C. Stănescu și Șt. Mainea (1) câte 5, Bîrloveanu și Zaharie câte 4, Cr. Mainea 3.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE