- redactia
- 0 comentarii
- 1262 Vizualizări
„EduPapiu” va iniția elevii Colegiului Național „Alex. Papiu Ilarian” în robotică și dezvoltare personală prin joc
21 decembrie 2017Miercuri, 20 decembrie, ora 10:20, în amfiteatrul Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș a avut loc conferința de lansare a proiectului „EduPapiu. Un pas în viitorul meu”, finanțat de Raiffeisen Bank. Raiffeisen Community desfășoară aceste finanțări în fiecare an, iar „EduPapiu” este unul dintre proiectele câștigătoare ale acestei ediții.
Sponsorizare de 45 000 lei
„Proiectul „EduPapiu. Un pas în viitorul meu” se bazează pe acumularea de cunoștințe și dezvoltare personală pentru toți elevii colegiului. În prima fază, încercăm să organizăm workshop-uri de robotică pentru copiii de gimnaziu folosind kit-urile achiziționate, iar pentru elevii de liceu încercăm să realizăm workshop-uri de dezvoltare personală bazate pe joc. În acest sens sunt achiziționate jocuri. Ideea în sine este implicarea elevului în alte activități, în afara celor clasice. Pentru a încuraja ca elevul să iasă în curtea școlii, am achiziționat patru playform-uri (tatuaje de asfalt) care sunt foarte viu colorate, și care poate îi va încuraja pe levi să iasă în curtea școlii și să nu mai stea pe coridoare sau în sălile de clasă. Pentru cei care folosesc robotică, încercăm să îi învățăm că tot ceea ce se învață la matematică, fizică, chimie și biologie ar putea fi interdisciplinar și implicat în niște proiecte cu care să iasă apoi în afară ca să le prezinte și care, bineînțeles, vor impresiona pe oricine le vizualizează și are experiență de a utiliza aceste proiecte” a povestit Sanda Bogdan, inițiatoarea proiectului.
Kit-urile pe care se va lucra vor fi: LEGO Education MoreToMath Core 1-2, LEGO Education WeDo 2.0, LEGO MINDSTORMS EV3 și MBot Robot.
Prin derularea eficientă a programului se vizează dezvoltarea competențelor și aptitudinilor pentru o educație bazată pe conștiință, prin ateliere susținute de profesori din cadrul colegiului, și angajați ai firmelor din Târgu-Mureș, unde se optimizează capacitatea de autocunoaștere, autoacceptare și creșterea stimei de sine.
În ianuarie se vor face înscrierile, iar în februarie se vor demara cursurile. De asemenea, se oferă contracte și diplome de voluntariat. Se vor constitui 4 grupe a câte 20 de elevi, pentru workshop-urile de robotică dar activitățile generale vor cuprinde 8 grupe reprezentând 120 de elevi. Beneficiarii indirecți vor fi peste 700 de elevi ai colegiului, de la liceu. Accesul este deschis și pentru elevi din alte licee, urmând a se înființa grupe suplimentare în funcție de numărul celor interesați.
Din echipa de proiect fac parte cadrele didactice: Sanda Bogdan (profesoară de matematică-informatică), Angela Blaga (specializare: electrotehnică) și Olivia Degeu (specializare: automatică și informatică industrială).
Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” a mai beneficiat de finanțări din partea Fondului Științescu și a programului Nație prin Educație susținut de BRD.
Laborator sofisticat pentru un colectiv pasionat
Sergiu Cozoș (clasa a XII-a B) mi-a prezentat și laboratorul de cibernetică amenajat într-o încăpere de la mansardă și în care 18 elevi își aduc aportul cu interes și multă pasiune pentru a pune la punct design-ul unor roboți și pentru construirea acestora. Laboratorul funcționează deja de un an și se îmbogățește constant cu noi echipamente, aparaturi (aflate în varii stadii de construcție) și diverse materiale care sunt prelucrate în funcție de necesitățile tehnice, urmând ca produsele finale să participe la competiții internaționale.
Andrei VORNICU
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu