Home / Social / Recomandările Poliției în perioada sărbătorilor

Recomandările Poliției în perioada sărbătorilor

Distribuie

În perioada premergătoare sărbătorilor, aglomeraţia şi agitaţia ce se creează, constituie factori favorizanţi pentru comiterea unor infracţiuni, în special a acelora care vizează patrimoniul persoanelor.

Astfel, capacitatea de atenţie a persoanelor se diminuează, în condiţiile în care acestea manipulează sume mai mari de bani. Vizibilitatea uneori redusă ca urmare a condiţiilor meteo, precum şi lipsa multor cetăţeni de la domiciliu, oferă ocazii infractorilor.

Şi pentru că în această perioadă, în zona centrelor comerciale este un trafic intens, poliţiştii rutieri acţionează în intervalele orare cele mai solicitate, pentru fluidizarea traficului.

Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să fie calmi şi să dea dovadă de înţelegere şi politeţe în trafic.

Având în vedere cele mai sus menţionate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă face cunoscută o serie de recomandări preventive, adoptarea acestora reprezentând un plus de siguranţă, pentru a avea parte de sărbători liniştite:

Protejaţi maşina!

  • Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, staţii de emisie-recepţie, telefoane mobile etc.)! Acestea pot tenta hoţii să vă spargă vehiculul!

Locuinţa e în siguranţă?

  • Încuiaţi uşa, chiar dacă sunteţi acasă!
  • Folosiţi eficient interfonul! Atenţie cui permiteţi accesul în bloc!
  • Nu faceţi publică plecarea de acasă şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa, mai ales în zilele de Crăciun şi Anul Nou! Nu strică să lăsaţi lumina aprinsă dacă lipsiţi în noaptea de Revelion!
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani!

 

Atenţie la genţi, buzunare!

  • Doamnelor, purtaţi poşeta în partea din faţă a corpului, imobilizată de braţ! Domnilor, purtaţi portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgumureșeancă rănită cu bile propulsate dintr-un dispozitiv neidentificat

Distribuie Polițiștii din Mureș au fost sesizați, în noaptea de 25 septembrie, cu privire la …