Share

Home / Administratie / Bugetul judeţului Mureş, rectificat

Bugetul judeţului Mureş, rectificat

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 21 decembrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, majorarea bugetului general al judeţului Mureş cu suma de 5.187.000 lei. Astfel, bugetul judeţului Mureş pe anul 2017 este de 584.555.000 lei la venituri şi de 721.835.000 lei la cheltuieli.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.84/2017 privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 judeţului Mureş, i s-au alocat 5.187.000 lei.

Prin Dispoziţia nr. 498/7 decembrie 2017 s-a aprobat majorarea bugetului general al judeţului Mureş pe anul 2017 cu suma de 5.187.000 lei, precum şi unele virări de credite în cadrul bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.

“Ţinând seama de prevederile articolului 82 din Legea nr. 273/2006 a finanţelor publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, propunem validarea acestei Dispoziţii. În urma analizei execuţiei bugetare s-a constatat o nerealizare a veniturilor în speţă cote defalcate din impozitul pe venit cu suma de 8.000.000 lei şi sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 3.525.000 lei. De asemenea se constată o creștere a indicatorului de venit ”Diverse venituri” cu suma de 316.000 lei”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Totodată, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş a solicitat diminuarea veniturilor proprii cu suma de 3.003.000 lei ca urmare a diminuării valorii contractelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureş, iar Spitalul Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni a solicitat diminuarea veniturilor proprii cu suma de 4.082.000 lei ca urmare a diminuării valorii contractelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureş.

O altă modificare se referă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, instituţie a cerei conducere a solicitat alocarea sumei de 157.000 lei pentru plata unor sentinţe judecătoreşti devenite executorii prin Decizia Curţii de Apel nr. 54/A/2015.

Totodată, Direcţia de Dezvoltare Regională şi Implementare Proiecte a solicitat suplimentarea bugetului cu suma de 42.000 lei în vederea desemnării unui coordonator în materie de securitate și sănătate pe durata realizării lucrării ”Proiectare – fazele PT, DE, CS și execuția lucrării Reabilitarea Palatului Culturii” şi suma de 43.000 lei în vederea desemnării unui coordonator în materie de securitate și sănătate, pe durata realizării lucrării ”Proiectare – realizarea PT, DE, CS, documentațiilor necesare obținerii avizelor și Autorizației de construire, inclusiv asistența tehnică din partea Proiectantului și execuția lucrărilor de construcții pentru ”Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu-Mureș”.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Distincţie internaţională pentru Municipiul Sighişoara

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a anunţat, în urmă cu câteva zile, că Municipiul Sighişoara …

Share
Share