Gesturi simple, bunătate şi generozitate Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Gesturi simple, bunătate şi generozitate

Elevii din clasele ciclului primar ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş conduşi de cadrele didactice au răspuns, în perioada 11-15 decembrie, apelului umanitar lansat de către profesor învăţământ primar Simina Carmen Arion, de a colecta haine, jucării şi rechizite pentru copiii cu familii nevoiaşe.

Jucării, haine şi rechizite

Beneficiarul fondurilor colectate este Asociaţia Divers, care se ocupă cu promovarea, cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, fizice, etc. în societate şi militează pentru apărarea drepturilor omului, valorilor democratice, non-violenţei şi a cetăţeniei active.

Timp de cinci zile au fost aduse o mulţime de jucării, haine şi rechizite din partea copiilor cu suflet bun, dispuşi să ofere după posibilităţi ajutorul lor. Aceştia au promovat gesturile simple, cele de bunătate, de generozitate în rândul comunităţii.

“Am căutat să transformăm sărbătorile de iarnă într-un eveniment prin care să ne arătăm compasiunea faţă de semenii noştri care se află într-o situaţie mai precară şi sperăm că am adus puţină lumină în viaţă şi zâmbetul pe buze celor care au cu adevărat nevoie de sprijinul şi afecţiunea noastră. Copiii au învăţat să exprime un comportament altruist, au participat împreună cu părinţii, voluntar, cu donaţii şi acest lucru e cu adevărat de apreciat. Pe chipul copiilor s-a citit bucuria de a dărui, de a veni cu plăsuţa şi de a aşeza cu mâna lor obiectele aduse”, a declarat prof. înv. primar Simina Carmen Arion.

O parte din jucăriile donate au ajuns deja la 46 de copii din familii dezavantajate din Sângeorgiu de Mureș incluși în proiectul ”O Șansă pentru toți în Sângeorgiu de Mureș”. Urmează şase familii din Târgu-Mureș care vor primi haine și  jucării. Donațiile sunt sortate de către echipa Asociației Divers și vor ajunge la beneficiarii asociației, dar și la beneficiarii partenerilor acesteia.

”Asociația Divers mulțumește și pe această cale copiilor inimoși și cadrelor didactice care reușesc pe lângă cunoștințe să educe o generație empatică la nevoile celor din comunitate!”, a transmis Koreck Maria, președintele Asociației Divers.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE