Campanie de consultare civică inițiată de USR Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Campanie de consultare civică inițiată de USR Mureș

Pentru prima dată în istoria postecembristă a României, în aceste zile mureșenii vor putea avea surpriza de a fi abordați pe stradă, la muncă, sau chiar și în propriile locuințe, de reprezentanții unui partid parlamentar dornic să afle care sunt doleanțele reale ale cetățenilor. În acest sens, Uniunea Salvați România, filiala Mureș, a demarat o amplă campanie de consultare și dialog cu cetățenii, demersul fiind, în opinia președintelui USR Mureș, dr. Horea Mihălțan, primul demers de acest fel al unui partid din România.

Proces de durată

Pe plan local, urmează să fie distribuite, într-o primă fază, câteva sute de chestionare, urmând ca cea mai mare parte a campaniei să se desfășoare online. Alte zeci de mii de chestionare vor fi completate pe plan național, a explicat dr. Mihălțan. Ce se dorește cu această amplă campanie? ”Vom discuta despre nevoile oamenilor, despre ideile lor pentru o mai bună guvernare. Vom pune împreună bazele schimbării și vom pregăti o guvernare a cetățenilor, după viitoarele alegeri. Vedem în aceste zile limitele unei guvernări izolate de cetățeni. USR face lucrurile altfel. Suntem primul și singurul partid din această țară care nu le spune cetățenilor ce vrea el, ci îi întreabă: ce vreți voi? Asta înseamnă pentru noi reprezentarea cuiva”, a subliniat Mihălțan.

Procesul a început doar de câteva zile, urmând fie continuat încă din primele zile ale anului viitor. Conform planificărilor, acesta se va întinde pe o perioadă de 3 luni, urmând ca rezultatele chestionarelor să fie făcute publice în luna martie a anului care urmează.

Drept la replică

Președintele Mihălțan a ținut să răspundă și insinuărilor conform cărora USR ar gira proiecte inițiate de către PSD. ”Cei care au votat pentru înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic sunt parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și grupul minorităților alături de, surpriză, USR! Fără voturile USR, acest proiect nu ar fi fost adoptat”, s-a arătat într-un comunicat de presă difuzat recent de biroul de presă PNL Mureș. Horea Mihălțan a subliniat că USR Mureș va continua să susțină orice idee potențial benefică pentru comunitate, indiferent de zona de proveniență. ”A fost vorba despre copiii care au rămas fără școală, iar noi cu ei am votat. Să fie clar, tensiunile interetnice nu se nasc între copii, aceștia se înțeleg bine indiferent de etnie. Disputele interetnice ale copiilor pot veni doar din partea părinților, care la rândul lor sunt influențați politic. Deci subliniez, noi nu am votat cu PSD, ci cu copiii și vom continua să susținem orice idee benefică pentru societate, chiar dacă vine de la PSD”, a declarat președintele USR Mureș, dr. Horea Mihălțan.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE