Home / Administratie / Bugetul Judeţului Mureş pentru 2018, mai mic decât cel din 2017

Bugetul Judeţului Mureş pentru 2018, mai mic decât cel din 2017

Conform Legii Bugetului aprobată săptămâna trecută, Județul Mureș va avea un buget mai mic față de cel din anul 2017. Anunţul a fost făcut joi, 28 decembrie, de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, bugetul de stat pentru anul 2018 a prevăzut iniţial o sumă cu 24% mai mică, dar în urma unor propuneri de modificare a bugetului s-au alocat 40 de milioane de lei pentru lucrările de la Aeroportul „Transilvania”. Astfel, în 2018 Judeţul Mureş va primi din bugetul de stat suma de 224 milioane lei.

„Acest buget este cu 8,34% mai mic faţă de bugetul din 2017. Acest cadru financiar face posibilă acoperirea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor de funcţionare, dar Consiliul Județean va avea la dispoziţie o sumă destul de modestă de 35 milioane de lei pentru investiţii. Totuși, nu vom renunța la investiții, având în vedere că în acest an ni s-a aprobat contractarea unui credit în valoare de 77 milioane lei pentru lucrările de la aeroport, dar reparaţia pistei a fost finanţată din fonduri proprii şi fonduri guvernamentale, creditul aprobat va fi redistribuit pentru realizarea altor obiecte de investiţii, cum ar fi reabilitarea unor drumuri județene. În afara de acest aspect, echipa din cadrul Consiliului Judeţean va depune toate eforturile pentru depunerea cât mai multor cereri de finanţare prin fonduri europene, în funcţie de deschiderea noilor linii de finanţare”, a declarat Péter Ferenc.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19: Cifrele zilei în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș a fost înregistrat un caz nou de coronavirus, …