Home / Sanatate / Noutăți despre serviciile de medicină de familie din județul Mureș

Noutăți despre serviciile de medicină de familie din județul Mureș

Distribuie

Toți medicii de familie din județul Mureș au semnat actele adiționale de prelungire a contractelor de servicii medicale, asta după ce, în urmă cu doar câteva zile, anunțau contrarul. Casa de Asigurări de Sănătate Mureș (CAS), prin vocea purtătorului de cuvânt al Casei, Alina Aldea, a comunicat că toți cei aproape 300 de medici de familie înregistrați în județul Mureș au semnat în termenele prevăzute respectivele acte adiționale, astfel asigurații din Mureș nu vor avea niciun fel de probleme legate de medicina de familie.

59 de afecțiuni, fără trimitere

Aproximativ trei sferturi dintre medicii de familie au semnat actele pe plan național, a informat și Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat de presă. În ce privește județul Mureș, toți pacienții asigurați vor beneficia în continuare de servicii medicale, prescripții medicale compensate și bilete de trimitere către medicii specialiști, ca urmare a semnării de către medicii de familie a actelor adiţionale de prelungire a contractelor de servicii medicale. ”Facem mențiune totodată că, pentru facilitarea accesului pacienților la servicii medicale, C.A.S. Mureș a postat pe site-ul propriu lista cuprinzând afecţiunile care permit prezentarea directă (fără bilet de trimitere) la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate, așa cum este prevăzută în Anexa 13 din normele tehnice de aplicare a Contractului-cadru. De asemenea, asigurații cu urgențe medico-chirurgicale se pot prezenta direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere de la medicul de familie”, a arătat Alina Aldea.

Totodată, asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale, precum și pacienții cu 59 de afecţiuni (între care se numără afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an), se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere, a mai informat Ministerul Sănătății.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.