Home / Altele / BC Mureș, victorie obținută „cu sufletul”

BC Mureș, victorie obținută „cu sufletul”

Distribuie

 

În prima etapă a returului Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat partida disputată joi seara pe teren propriu, 85-78 cu Phoenix Galați. Victoria a fost una care poate fi încadrată mai degrabă ca una „de suflet”. Chiar dacă principalul marcator al echipei a fost unul dintre străini, Dino Pita, cu 32 de puncte înscrise, victoria au adus-o jucătorii autohtoni, majoritatea localnici, care au jucat cu sufletul, pentru cei mai fideli suporteri dintr-un campionat dominat de „stranieri”. Mureșenii s-au impus în primele două sferturi, câștigate cu 26-17 și 26-19 și aveau evident prima șansă pentru obținerea victoriei. Avantajul aparent liniștitor a fost anulat însă după pauză, când oaspeții s-au apropiat până la 5 puncte, dar nu s-au aflat la conducere nici o singură dată pe parcursul întâlnirii. „Tigrii” au gestionat foarte bine finalul și au reușit să se mențină în avantaj. Au intrat la ultima pauză cu doar 8 puncte avans (62-54), cu un sfert trei cedat cu 10-18. Fără nicio greșeală personală în ultimele patru minute ale ultimului sfert, echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif nu a avut mari emoții în a obține cele două puncte. Au cedat la limită ultimul act (23-24), dar au controlat finalul, obținând  o victorie foarte importantă, atât pentru economia clasamentului, dar și în perspectiva următoarelor confruntări, când vor avea adversare situate pe locurile fruntașe. Victoria este așadar una mult mai valoroasă, obținută de o echipă bazată pe mulți jucători crescuți în propria pepinieră. Alin Borșa și Steff Norbert sunt două nume care, alături de căpitanul Sánta Szabolcs aduc iubitorii baschetului mureșean în Sala Sporturilor.

Marcatorii pentru BC Mureș au fost: Pita 32 (5×3), Borșa 18 (2), Bogdan Stăncuț 12 (3), Sánta 10, Person 10, Steff 3. Au mai jucat Engi, Ilicov și Gîrbea.

De la Phoenix cel mai bun marcator a fost Miller, cu 24 de puncte (4×3), urmat de Pavlovic, cu 19, Kalve 14 (4) și Gugino, cu 12 (1).

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș

Distribuie Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), Biblioteca Județeană Mureș și Parohia Sfânta Ana organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.