Activitatea Centrului Stop Fumat Mureș, reluată. Cum vă puteţi lăsa gratuit de fumat Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2733 Vizualizări

Activitatea Centrului Stop Fumat Mureș, reluată. Cum vă puteţi lăsa gratuit de fumat

Activitatea centrului Stop Fumat Mureș a reînceput după ce în luna decembrie anului trecut s-au primit medicamentele necesare tratamentului.

Servicii gratuite

Programul Național „Stop Fumat”, derulat de Ministerul Sănătăţii, a luat fiinţă în 2007 şi este coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici şi psihologi din peste 20 de oraşe din România, inclusiv Târgu-Mureș, programul îşi propune să le ofere persoanelor care fumează acces la un tratament complet, ce îmbină consiliere psihologică de specialitate cu tratament medicamentos, pentru a îi ajuta să renunțe la fumat. Sfaturile specialiștilor StopFumat respectă în totalitate recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aliniindu-se altor programe de acest gen desfășurate pe tot globul.

Programul include o linie telefonică cu apel gratuit – orice persoană interesată de renunțarea la fumat poate apela această linie și intra în legătură cu un specialist pentru a primi mai multe detalii, consiliere psihologică privind renunţarea la fumat, sub forma unor întâlniri periodice cu un psiholog şi acces la medicamente gratuite ce ușurează procesul de renunțare la fumat.

Despre programul derulat județul Mureș am aflat detalii de la dr. Corina Mărginean, coordonatorul centrului Stop Fumat Mureș.

„Din a doua parte a lunii decembrie – din fericire – am primit medicamente și am reînceput activitatea, care e o realizare și un lucru îmbucurător și pentru noi, dar și pentru fumători. Centrul Stop Fumat Mureș funcționează cu cea mai modernă medicație folosită la nivel mondial pentru cei care doresc să abandoneze fumatul. Durata tratamentului este de două luni de zile, pentru a putea intra în Programul Național Stop Fumat pacienții fumători trebuie să apeleze numărul de telefon 0771-679.493 de luni până vineri între 8.00 și 16.00 este disponibilă acest număr de telefon. Nu trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie (…), să aibă vârsta peste 18 ani și e esențial să-și dorească să abandoneze fumatul”, a declarat dr. Corina Mărginean, medic primar pneumolog, șef de secție la pneumologie, coordonator al centrului Stop Fumat Mureș.

„În perioada 2007-2015, au fost tratați aproximativ de patru mii de fumători, după două luni de tratament au reușit să abandoneze fumatul 70-80%”, a arătat dr. Corina Mărginean.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE