Home / Politic / Senatorul mureşean Cristian Chirteş propune un proiect de judeţ. “În lipsa unei strategii, vom rămâne ruda săracă a Teleormanului!”

Senatorul mureşean Cristian Chirteş propune un proiect de judeţ. “În lipsa unei strategii, vom rămâne ruda săracă a Teleormanului!”

Distribuie

Senatorul Cristian Chirteș, președintele Partidul Național Liberal (PNL) Mureș, a invitat politicienii mureșeni la un dialog politic în urma analizei anului 2017.

Împotriva „trocurilor politice”

Președintele PNL Mureș a subliniat importanța acestui dialog și existența unei strategii de dezvoltare a județului Mureș printr-o postare făcută pe o reţea de socializare.

„Poziția de senator al României este una onorantă, mandatată de votul zecilor de mii de mureșeni care mi-au încredințat această demnitate. Din opoziție, am încercat ca în Parlamentul României să fac auzită vocea primarilor și a mureșenilor simpli. De cele mai multe ori însă, măsura cantitativă a votului Puterii m-a ținut departe de “masa bogaților”.

În 2017, județul Mureș a fost amestecat, mai mult decât oricând, în trocul politic național. Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a adus multe milioane de euro primăriilor UDMR, trezind o nemulțumire mută inclusiv printre primarii actualei puteri. A urmat votul pe Legea Bugetului în care, la schimb cu votul UDMR pentru legile justiției, PSD a alocat sume semnificative pentru Aeroportul “Transilvania”. Pentru că sunt mijloace care încă pot opri atacul asupra justiției, am trecut peste acest troc. De aceea, în comisia de buget, fără a face un act de bravură publică, am înclinat balanța acestei decizii și, alături de colegii din PNL, am votat pentru investițiile la Aeroport. Nu era nevoie ca PSD și ALDE să întruchipeze promisiunea făcută de Dragnea lui Viktor Orban și să voteze înființarea ilegală a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș. Chiar cu un USR de partea puterii, mai putem schimba și această aberație legislativă”, a transmis mureşenilor senatorul Cristian Chirteș.

Bani mai puțini în vistieriile primăriilor mureșene

Totodată, senatorul liberal de Mureş a mai subliniat ce ar fi de făcut în anul 2018 ca să fie rezolvate cele mai mari probleme a județului.

„Este esențial ca, măcar de acum înainte, în Mureș să învingă rațiunea și implicarea administrativă, pentru că avem probleme serioase. Reabilitarea pistei nu înseamnă revigorarea Aeroportului. Singurul operator aerian a anunțat deja reducerea destinațiilor de la Târgu-Mureș, ceea ce impune o strategie de management coerentă pentru a recupera acest handicap. 2017 este al doilea an consecutiv în care Mureșul pierde locul patru în topul național al numărului de turiști. Lipsește viziunea în promovarea unui județ în care Crăciunul la Sovata a fost mai scump decât un sejur în Maldive. Autostrada spre Cluj Napoca a mai “obținut” o amânare, 2018 nefiind anul în care vom putea circula civilizat spre Vest. Parcul “Transilvania Motoring” s-a finalizat, dar nu se poate recepționa pentru că s-a mai surpat o bucată de teren. Parlamentarii Puterii au anunțat deblocarea proiectelor Barajului de la Răstolița și al Autostrăzii Târgu-Mureș – Iași. După numai câteva săptămâni, una din cele două promisiuni a sucombat, iar a doua este în moarte clinică.
“Grație” măiestriei Puterii, intrăm în 2018 cu bani mai puțini în vistieriile primăriilor mureșene, ceea ce înseamnă investiții reduse și proiecte anulate. La fel se întâmplă cu banii pentru infrastructura de la nivel județean, unde singura soluție sunt împrumuturile făcute de Consiliul Județean”, a afirmat liderul PNL Mureș.

Apel către politicienii locali

În viziunea senatorului Cristian Chirteş, agenda politicienilor mureşeni pentru anul în curs trebuie să ţină cont de interesele cetăţenilor şi nu de jocurile politice dintre Bucureşti şi Budapesta.

„Cred că a venit momentul ca toate forțele responsabile să accepte invitația la dialogul pe care l-am propus pentru proiectul de județ.
În lipsa unei strategii pe care este absolut necesar să o analizăm în luna ianuarie, vom rămâne ruda săracă a Teleormanului, iar agenda noastră reală va fi schimbată mereu de liderii de la București, pe firul scurt cu Budapesta. Cred că știm cel mai bine ce este important pentru noi, cu singura condiție a creionării prin dialog politica strategiei de dezvoltare a județului Mureș. Agenda pe 2018 a parlamentarilor de Mureș trebuie să fie aceeași, iar calendarul fiecărei zile să aibă în prim plan județul care i-a trimis în Parlament”, a arătat senatorul Cristian Chirteș.

GÁLL Boglárka


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.