Home / Politic / UDMR nu renunţă la Autostrada A8 Iaşi – Târgu-Mureş

UDMR nu renunţă la Autostrada A8 Iaşi – Târgu-Mureş

Distribuie

Deputatul UDMR Vass Levente a afirmat recent, cu ocazia unei conferinţe de presă, că proiectele de infrastructură care tranzitează judeţul Mureş sunt vitale pentru ca mureşenii să nu fie izolaţi economic de celelalte regiuni ale României.

Proiectul Autostrăzii A8, în Camera Deputaţilor

La sfârşitul anului 2017, echipa de parlamentari ai UDMR Mureş alcătuită din senatorii Novák Csaba-Zoltán şi Császár Károly Zsolt şi deputaţii Csép Éva-Andrea şi Vass Levente au organizat, în incinta localului „Balada” din Târgu-Mureş, o întâlnire informală cu reprezentanţii mass media, prilej cu care au fost recute în revistă principalele realizări ale anului 2017, precum şi priorităţile perioadei următoare.

„Sper că în continuare toată activitatea se va desfăşura în interesul oamenilor, alegătorilor noştri, şi aici e foarte important din punctul meu de vedere să avem progres economic. Din acest punct de vedere consider că cel mai important lucru despre care ar trebui să discut astăzi rămâne în continuare, în pofida faptului că ministrul Transportului are altă părere, Autostrada A8 Iaşi – Târgu-Mureş, un proiect la care am fost co-iniţiator, un proiect cu care m-am dus în Senat, unde m-am luptat în Comisia de Transport a Senatului, împreună cu colegii mei de la UDMR, ca acest proiect să treacă de comisia respectivă. Am şi reuşit, apoi în Senat proiectul a trecut tacit, şi acum este la Camera Deputaţilor”, a spus deputatul Vass Levente.

Legăturile spre Cluj şi Braşov, vitale

Potrivit acestuia, pe acelaşi palier al importanţei cu proiectul Autostrăzii A8 Iaşi Târgu-Mureş se regăsesc alte proiecte/investiţii care vizează judeţul Mureş, respectiv realizarea Autostrăzilor Cluj Napoca – Târgu-Mureş şi Târgu-Mureş Braşov.

„Consider că dezvoltarea infrastructurii este prioritară pentru mine ca şi parlamentar, ca deputat UDMR de Mureş şi preşedinte al UDMR Târgu-Mureş. La fel consider important, şi mă bucur că UDMR prin forţa lui – şi iată cum UDMR nu poate fi înlocuit în judeţul Mureş şi trebuie să fie şi este un partener solid şi de nădejde pentru celelalte formaţiuni politice – a reuşit să continue finanţarea pentru Autostrada Cluj – Târgu-Mureş, respectiv Câmpia Turzii – Târgu-Mureş, şi cu speranţă spun că în 2019 cel târziu o să avem o cale de acces către Europa chiar dacă până atunci Autostrada Transilvania Nord încă nu se finalizează şi vom fi nevoiţi să luăm puţin curba la stânga, din Turda începând”, a declarat deputatul Vass Levente.

Interes pentru dezvoltarea Aeroportului „Transilvania”

Potrivit acestuia, o altă prioritate majoră pentru judeţul Mureş este dezvoltarea Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care în 2018 beneficiază de o finanţare de 40 de milioane de lei de la bugetul de stat, bani obţinuţi „datorită intervenţiei UDMR-ului şi datorită intervenţiilor noastre”.

„Cele 40 de milioane de lei vor ajunge să acopere cheltuielile renovării pistei în curs. Dacă ştiu bine, costurile totale sunt de 53 de milioane de lei”, a menţionat deputatul Vass Levente.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

1 comentariu

  1. Mai ușor cu laudele… UDMR-ul a fost mai tot timpul la guvernare împreună cu social democrații și dacă exista voință de mult exista autostrada spre Budapesta și Occident. Apoi aeroportul, aflat pe butuci de doi ani, pentru asta cine este vinovat? UDMR-ul nu a început cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.