Echipa ISU Mureş, rol decisiv în intervenţia de la sonda Moftinu Mare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Echipa ISU Mureş, rol decisiv în intervenţia de la sonda Moftinu Mare

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş a anunţat luni, 8 ianuarie, că Punctul Mobil de Comandă, intrat în dotarea instituţiei din anul 2009, a asigurat suportul tehnic al comunicaţiilor în numeroase misiuni dificile din ţară, inclusiv la incendiul de la sonda din Moftinu Mare, care a durat mai bine de două săptămâni, informează www.agerpres.ro.
“În data de 20 decembrie 2017, ISU Horea al judeţului Mureş a fost solicitat să intervină în sprijinul colegilor de la ISU Someş al judeţului Satu Mare, care interveneau pentru stingerea incendiului izbucnit la o sondă din localitatea Moftinu Mare. Deşi sărbătorile de iarnă băteau la uşă, colegii noştri au plecat spre Moftinu Mare deoarece incendiul nu are sărbători şi nici familie, iar siguranţa cetăţenilor era prioritară. Pe parcursul misiunii, colegii noştri – lt.col. Pop Florea Horea, slt. Colcer Ciprian, plt. maj. Şandru Adrian, plt. maj. Vaida Aurelian, plt. adj. şef Rad Minodor, plt. adj. German Adrian şi plt. maj. Fărcaş Silviu au asigurat suportul tehnic al comunicaţiilor desfăşurate între componentele dispozitivului de intervenţie, legătura directă cu IGSU sau alţi factori de decizie cu care s-a colaborat. În data de 6 ianuarie 2018 incendiul a fost stins, iar pompierii militari au dovedit încă o dată că sunt bine pregătiţi şi că echipa este ceea ce ne defineşte”, a arătat mr. Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş.
Pentru incendiul la sonda din Moftinu Mare, anunţat în 18 decembrie, au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri din cinci judeţe, flacăra fiind stinsă după mai bine de două săptămâni.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE