Încă un succes pentru UMF Târgu-Mureş. Centrul de Simulare și Abilități Practice, acreditat internaţional! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 338 Vizualizări

Încă un succes pentru UMF Târgu-Mureş. Centrul de Simulare și Abilități Practice, acreditat internaţional!

Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a fost acreditat, în luna decembrie 2017, de către Comitetul de Acreditare Instituțională (SAG) al Societății Europene de Simulare în Domeniul Medicinei (SESAM) ca centru de pregătire în simularea medicală, în perioada 2018-2022, acesta fiind primul și singurul centru acreditat internațional din România.
O echipă de auditori, formată din dr. Stefan Gisin, Elveția, vicepreședintele SESAM, și dr. Marc Lazarovici, Germania, trezorier SESAM, a vizitat, în luna decembrie 2017, Centrul de Simulare și Abilități Practice, prilej cu care au fost evaluate activitățile curriculare și extracurriculare, procedurile efectuate în cadrul Centrului, precum și infrastructura didactică și de cercetare, specialiștii concluzionând că sunt respectate toate criteriile și principiile de acreditare. Astfel, Centrul de Simulare și Abilități Practice, coordonat de către conf. dr. Szederjesi János, a primit statutul de acreditare SESAM pentru o perioadă de patru ani. Centrul a solicitat acreditarea SESAM în luna iunie 2017.
Potrivit Biroului de presă al UMF Târgu-Mureş, Societatea Europeană de Simulare în Domeniul Medicinei a fost înființată în urmă cu peste 20 de ani cu scopul de a încuraja utilizarea simulării medicale în domeniul asistenței medicale în scopul instruirii și cercetării, precum și de a sprijini schimburile de experiență între centrele de pregătire în simularea medicală din Europa.

Instruire pentru 17.000 de studenţi

Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMF Târgu-Mureș a fost înființat în anul 2012 la inițiativa rectorului UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, și este organizat în trei departmente: „Basic Skills”, „Medical Simulation”, și „Pacient standardizat”.
De-a lungul timpului au fost instruiți peste 17.000 de studenți, numai în primul semestru al anului universitar 2017-2018 au beneficiat de instruire 4.667 de studenți, Centrul fiind considerat cel mai modern centru de simulare în medicină din țară. În cadrul acestuia își desfășoară activitatea disciplina de Simulare aplicată în medicină, condusă de conf. dr. Cosmin Moldovan.
Activitatea Centrului de Simulare și Abilități Practice a fost susținută și prin proiecte menite să creeze noi oportunități de învățare pentru studenți pentru dezvoltarea abilităților practice folosind simulatoare medicale. De asemenea, în anul 2015, s-a înființat la Târgu-Mureș, cu prilejul primei ediții a Congresului Național de Simulare Medicală MEDISIM, și Societatea Română de Simulare Aplicată în Medicină, prima organizație de acest fel din România.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE