VIDEO, FOTO: protest la Târnăveni pentru menţinerea municipiului pe lista centrelor de susţinere a probei practice a examenului auto Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

VIDEO, FOTO: protest la Târnăveni pentru menţinerea municipiului pe lista centrelor de susţinere a probei practice a examenului auto

Reprezentanţii şcolilor de şoferi din municipiul Târnăveni au protestat joi, 11 ianuarie, în faţa primăriei locale, împotriva deciziei de eliminare a municipiului Târnăveni de pe lista centrelor de susţinere a probei practice a examenului auto. La protest au participat aproximativ 100 de persoane, instructori auto şi candidaţi la obţinerea permisului auto, informează www.tirnăveni.ro.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Târnăveni, protestul a fost susţinut şi de conducerea acestei instituţii.

„Aducem în atenția opiniei publice faptul că Primăria și Consiliul Local al municipiului Târnăveni sunt preocupate în permanență de asigurarea unor condiții de siguranță și confort în trafic pentru toți conducătorii auto, sens în care, în urmă cu numai câteva zile s-au pus în funcțiune patru noi semafoare în zona centrală a municipiului, numărul total al acestora fiind de cinci pe raza orașului. Această ultimă investiție le completează pe cele anterioare realizate în infrastructura rutieră a municipiului Târnăveni, fapt care ne determină să afirmăm că orașul nostru oferă toate condițiile pentru desfășurarea în bune condiții a probei practice la examenul de obținere a permisului auto. În sensul rezolvării situației semnalate, Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a inițiat o corespondență cu primul ministru al României, Mihai Tudose, cu ministrul de Interne, Carmen Dan și cu Instituția Prefectului-județul Mureș. A avut loc, de asemenea, o convorbire telefonică încurajatoare cu domnul Florin Cătană, comisar-șef și director al Direcției permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului de Interne, în care s-a obținut promisiunea că problema Târnăveniului va fi rezolvată”, se menţionează în comunicat.

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a declarat, pentru Radio Târgu-Mureş, că municipiul Târnăveni nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi în continuare centru de susţinere a probei practice a examenului auto.

„Există nemulțumiri din partea școlilor de șoferi și a elevilor nu numai din Târnăveni. Având în vedere toate aceste nemulțumiri am făcut demersuri la MAI și am promisiunea verbală că în județul Mureș vor exista trei centre de examinare: Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin. Nu se poate discuta și pentru Târnăveni, pentru că sunt trei condiții: creșterea gradului de siguranță rutieră, egalitate de șansă și nu toate localitățile din județul Mureș au condiții necesare desfășurării probei practice”, a precizat dr. Lucian Goga.

 

(Sursa foto, video: tirnaveni.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE