Share

Home / Slider / Centru Olimpic de lupte la Târgu-Mureș

Centru Olimpic de lupte la Târgu-Mureș

O adresă din partea Federației Române de Lupte, venită din partea secretarului general Alin Grigore, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș i s-a solicitat sprijinul constituirii la Târgu-Mureș pentru înființarea unui Centru Național Olimpic pentru Pregătirea Juniorilor la lupte libere. Această măsură vine în urma faptului că cele două cluburi cu secții de lupte libere din Târgu-Mureș, respectiv Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Mureșul au avut în permanență sportivi cu rezultate deosebite în competiții interne și internaționale, dar nu în ultimul rând, faptului că această disciplină este una cu vechi tradiții în Târgu-Mureș și are mai mulți specialiști. În comunicat se menționează faptul că baza ar urma a fi finanțată de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, iar activitatea ar urma să se desfășoare în 300 de zile pe an, cu 18 sportivi, 3 antrenori și un cadru medical. Biroul Federal al Federației Române de Lupte l-a numit în funcția de coordonator al Centrului pe Alexandru Ballai, care este și vicepreședintele FRL, totodată președintele secției de lupte din cadrul CS Mureșul, iar în funcția de manager pe Gyarmati Ferenc, membru al Biroului Federal din cadrul FRL, președintele CSȘ Târgu-Mureș, antrenor în cadrul clubului și arbitru internațional.

Care sunt pretențiile și avantajele

În adresă, FRL solicită DJST Mureș acordarea avizului de principiu și a sprijinului în ceea ce privește accesul la baza administrată de către CSȘ, aflată în subordine, precum și asigurarea tuturor condițiilor pentru desfășurarea activității. „În afară de cele menționate în adresă, Federația Române de Lupte nu are niciun fel de pretenți, iar cheltuielile pentru funcționarea Centru Național Olimpic vor fi suportate integral de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Avantajul va fi în special pentru portivii noștri talentați, care vor avea o șansă în plus de a face parte din lotul olimpic”, a precizat Alex Ballai.

Este un pas important pentru luptele mureșene, dar problema care se pune aste alta: secția de lupte libere împarte sala unde efectuează pregătirile cu cea de tenis de masă, care ar urma să-și mute sediul. Asupra acestui aspect vom reveni.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 800.000 euro strânși la Festivalului Brazilor de Crăciun ajung la centrele din țară

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun a reușit să adune în 7 …

Share
Share