Home / Cultură / Gabriela Feceoru, nominalizată pentru debut la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”
Gabriela Feceoru confirmă din nou (Foto: Andrei Vornicu)

Gabriela Feceoru, nominalizată pentru debut la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”

Tânăra poetă Gabriela Feceoru a fost nominalizată la Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum 2018 pentru volumul „blister”, publicat la Editura Cartea Românească în 2017.

Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum este un premiu anual acordat în luna ianuarie, la Botoșani, în cadrul Zilelor Eminescu, pentru cea mai bună apariţie editorială de debut în poezie a anului precedent. Ultimul autor târgumureșean care a câștigat premiul este poeta și regizoarea Crista Bilciu, pentru volumul „Poema desnuda” (Editura Cartea Românească) în anul 2011, ex aequo cu Andrei Dosa pentru volumul „Când va veni ceea ce este desăvârșit” (Editura Tracus Arte).

Gala de decernare a premiilor se va desfășura luni, 15 ianuarie, începând cu ora 17.00 la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Volumul de debut al autoarei este, conform criticului Al. Cistelecan, „deopotrivă, un memorial de traumă şi un exerciţiu de exorcizare. Gabriela preferă scriitura hieratizată, enunţul verticalizat – o poetică, aşadar, a rozariului de nominale şi a murmurului firav de frustrări, a incidentelor sentimentale cu un happy-end şi a stărilor de destrămare. Dar, la Gabriela, tocmai ceea ce e mai firav e mai tare”.

Gabriela Feceoru este Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, și, în prezent, este masterandă a aceleiaşi facultăţi. Ocupă funcția de secretar literar al revistei „Vatra”.

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs de filme de scurt metraj cu tematica anticorupție

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale Anticorupție a transmis luni, 19 …