Placheta Eminescu pentru ministrul Educaţiei Naţionale Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

Placheta Eminescu pentru ministrul Educaţiei Naţionale

Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş organizează luni, 15 ianuarie, mai multe manifestări cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, zi în care este omagiat poetul Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul, desfăşurat sub genericul „La Steaua…”, va debuta la ora 17. 30 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail” locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul, în drumul său spre Blaj.

De la ora 18.00, un drum de lumină, respectiv un cordon viu, cu lumânări aprinse, realizat de elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Mureş, va lega, simbolic, Biserica de Lemn de statuia poetului din Parcul Centrului Cultural „Eminescu” din Târgu-Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu de Ziua Culturii Naţionale unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic: prof. Liviu Marian Pop, ministru al Educaţiei Naţionale, dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, prof. Rozalia Truţa şi preot Olimpiu Zăhan, protopop ortodox al municipiului Târgu-Mureş.

„Invităm locuitorii judeţului Mureş, oamenii de cultură, elevii şi dascălii învăţământului mureşean şi pe toţi cei care doresc să afle cât de bogaţi în Eminescu suntem, la o sublimă „Sară pe deal”, pentru a celebra împreună un timp cultural ziditor, căruia trebuie să-i înmulţim lumina, valoarea şi virtutea contând pe supremaţia spiritului”, a transmis prof. Ioan Macarie, inspector şcolar general al judeţului Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE