Share

Home / Business / Cazuri noi de muncă „la negru”

Cazuri noi de muncă „la negru”

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii  decembrie 2017 au fost efectuate 60 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

“Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 20 de persoane care lucrau fără forme legale și 10 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 32 de agenți economici, din care 10 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 de avertismente şi 23 de amenzi în cuantum de  322.000 lei și s-au dispus 110 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: transporturi, baruri, protective şi gardă, restaurant, culte religioase, organizaţii nonprofit, prestări servicii, comerţ”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al ITM Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Angajări la Aeroportul ”Transilvania”

Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu-Mureș scoate la concurs mai multe posturi, după cum urmează: – Referent …

Share
Share