Share

Home / Cultură / “Exponatul lunii”, la Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş

“Exponatul lunii”, la Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, continuă și în anul 2018, publicul  având ocazia să admire o nouă piesă din patrimoniului muzeal, conservată în depozitele  științifice.

Vedeta lunii ianuarie 2018 este scoica Pinna nobilis (mai precis cochilia acesteia), o moluscă endemică în Marea Mediterană.

“Specia impresionează atât prin dimensiunile remarcabile la care poate ajunge, până la 80 de centimetri, cât și prin faptul că produce una dintre cele mai rare fibre, aşa-numita „mătase de mare“. Piesa provine din Marea Mediterană, a  intrat în patrimoniul muzeului în anul 2006, prin achiziție și face parte din colecția „dr. Puia Sorin“, un pasionat colecționar cu origini târgumureșene. Publicul interesat poate afla detalii despre această scoică, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii ianuarie 2018”, au transmis reprezentanţii Secţiei de Ştiinţele Naturii, prin intermediul unui comunicat de presă.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferința interdisciplinară Neuron, la o nouă ediție

O nouă ediție a conferinței interdisciplinare Neuron, organizată de șef de lucrări dr. Adrian Ivănescu …

Share
Share