Home / Politic / FOTOREPORTAJ: Proiecte lansate în ritm de dans de liberalii mureşeni

FOTOREPORTAJ: Proiecte lansate în ritm de dans de liberalii mureşeni

Distribuie

Al 21-lea Bal din istoria organizaţiei Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş a avut loc vineri, 12 ianuarie, în incinta Hotelului Imperial Inn din Târgu-Mureş. Câteva sute de participanţi, reprezentanţi ai organizaţiilor liberale din judeţ şi invitaţi speciali, s-au reîntâlnit pentru a socializa într-un cadru elegant şi cordial, dar şi pentru a-şi reîncărca bateriile în vederea viitoarelor bătălii electorale şi – nu în ultimul rând – pentru a lansa noi proiecte şi iniţiative pentru Judeţul Mureş.

Mobilizare pentru alegerile din 2019

În discursul său adresat oaspeţilor, senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş, a transmis mulţumiri tuturor colegilor de partid, pe care i-a mobilizat în vederea viitoarelor alegeri din anul 2019.

„Cred că va trebui să ne unim eforturile în anul 2018 pentru a realiza ceea ce ne-am propus, câteva proiecte pentru Mureş, câteva iniţiative ale organizaţiei Partidului Naţional Liberal Mureş, care sunt dedicate de această dată nu neapărat doar politicienilor, ci întregului judeţ Mureş, oamenilor din judeţul Mureş. De aceea, cred că în primul rând, pentru noi ca activ de partid va trebui ca 2018 să fie un an de pregătire şi organizare pentru ceea ce înseamnă 2019, adică alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.

Trei proiecte, demarate în curând

Liderul PNL Mureş a trecut apoi în revistă trei proiecte importante pentru liberalii mureşeni, care vor fi demarate în viitorul apropiat: „Proiectul de Judeţ”, „Anul Centenarului Marii Uniri” şi „Fabricat în Mureş.”

„Vă chem alături de mine pentru a pune în practică cele trei proiecte majore pentru anul 2018 pentru judeţul Mureş. În luna februarie lansăm „Proiectul de Judeţ.” Va fi o strategie pe care Partidul Naţional Liberal Mureş o propune pentru dezvoltarea judeţului în perioada 2018-2020. De asemenea, tot la începutul lunii februarie Partidul Naţional Liberal Mureş va lansa proiectul „Anul Centenarului Marii Uniri”, iar al treilea proiect care se va lansa în primele luni ale anului 2018, susţinut de Partidul Naţional Liberal, este proiectul „Fabricat în Mureş”. Ce înseamnă acest proiect? De fapt vom crea un vehicul care să îi reprezinte cu adevărat pe producătorii mureşeni şi furnizorii de servicii mureşene ale căror afaceri sunt motorul dezvoltării judeţului Mureş”, a menţionat senatorul Cristian Chirteş.

ambasadoriimuresului.ro, site lansat la Bal

Nu în ultimul rând, liderul liberalilor din judeţul Mureş a anunţat şi demararea a două iniţiative sociale, „Vreau să merg la şcoală” şi site-ul ambasadoriimuresului.ro, lansat chiar cu ocazia Balului.

„Mă bucură faptul să vă prezint cele două iniţiative pe care astăzi le lansăm împreună aici, în mijlocul prietenilor liberali. Prima iniţiativă este proiectul social „Vreau să merg la şcoală”. Este un proiect pe care toate organizaţiile Partidului Naţional Liberal Mureş îl vor desfăşura concomitent şi înseamnă identificarea a minim cinci copii în fiecare organizaţie, pe care îi vom sprijini cu tot ce putem pentru a merge la şcoală, la toamnă. Trebuie să vă spun, din păcate judeţul Mureş este pe primul loc în ţară la abandonul şcolar, ceea ce nu ne face cinste, şi noi, Partidul Naţional Liberal, putem să contribuim la identificarea acestor copii care au probleme materiale. Un al doilea proiect este o carte de vizită nouă a Organizaţiei Mureş a Partidului Naţional Liberal. Începând din acest moment, puteţi accesa site-ul www.ambasadoriimuresului.ro şi pagina de Facebook cu acelaşi nume. Aceasta va fi o platformă online prin care Partidul Naţional Liberal Mureş va aduce în prim-plan oameni, fapte şi tradiţii, şi care va constitui viitorul brand al judeţului Mureş”, a subliniat senatorul Cristian Chirteş.

Ludovic Orban, mulţumit de scorul din sondaje

Oaspetele special al evenimentului a fost preşedintele PNL, Ludovic Orban, în opinia căruia Balul liberalilor din judeţul Mureş „arată că Partidul Naţional Liberal are eleganţă, are stil, are capacitatea de a scoate la iveală frumosul care există în scoietatea românească.”

„Anul 2017 a fost un an important, un an în care după un eşec electoral drastic am reuşit – sigur, apelând la democraţie, ceea ce este normal şi firesc – ca prin alegeri să dăm o legitimitate la toate nivelurile structurilor de conducere ale partidului. Pot spune că după congres, Partidul Naţional Liberal şi-a revenit şi astăzi suntem la un scor electoral despre care mărturisesc că nu mă aşteptam nici eu să fie. 28, 29, poate 30%. Important este că suntem pe un trend ascendent şi mai ales că avem capacitatea, dacă suntem înţelepţi, dacă suntem harnici, dacă suntem aproape de oameni şi venim cu propuneri şi soluţii care să vină în întâmpinarea rezolvării problemei oamenilor, cred că avem capacitatea să readucem Partidul Naţional Liberal în situaţia de a câştiga alegerile”, a punctat Ludovic Orban.

„Vă rog să treceţi peste orgolii, vă rog să fiţi uniţi”

Din alocuţiunea preşedintelui PNL nu au lipsit câteva ironii la adresa Partidului Social Democrat, precum şi îndemnul ca în Anul Centenarului liberalii să dea dovadă de unitate.

„2018 pentru Partidul Naţional Liberal este un an extrem de important, este anul în acare noi, ca Partid Naţional Liberal, şi noi ca liberali sărbătorim Marea Unire. Sigur, trebuie să avem grijă ca nu cumva PSD să ajungă să spună că ei au făcut Marea Unire, că sunt în stare de treaba aceasta, după cum au organizat festivităţi până acum, nu mai au mult până să spună asta. Adevărul istoric este că PNL este formaţiunea politică fără de care nu s-ar fi putut realiza Marea Unire, iar parteneriatul dintre Partidul Naţional Liberal şi Monarhia Românească a fost cel care a pus bazele statului naţional modern, unitar român, care a fost desăvârşit în 2018. Din acest motiv, nu trebuie numai să spunem că noi suntem partidul care a făcut Marea Unire, cred că în acest an trebuie să fim uniţi noi, aşa cum văd că şi aici începeţi în acest an, să fim un izvor de proiecte pentru România. Îmi doresc să identificăm 100 de proiecte majore pentru România, pe care să ne angajăm la 100 de ani de la Marea Unire că le punem în practică”, a precizat Ludovic Orban.

„Suntem Partidul Unirii, trebuie să încercăm să unim oamenii în jurul unor proiecte care într-adevăr să facă din România cea ce visăm noi să facem din ţara noastră. Nu există altcineva în România care să aibă cu adevărat puterea de a afirma naţiunea română pe plan internaţional şi de a genera un proiect pentru România care să ne permită cu adevărat să ajungem în rândul naţiunilor civilizate şi respectate în lume. Vă rog să treceţi peste orgolii, vă rog să fiţi uniţi”, a mai transmis preşedintele PNL, care a primit din partea Organizaţiei PNL Mureş un card special, denumit „Domnul Ludovic Orban, susţinător de onoare al campaniei „Vreau să merg la şcoală”, ediţia 2018”.

 

Premiu de excelenţă pentru Horaţiu Suciu

Surpriza serii a constat în oferirea, de către senatorul Cristian Chirteş, a Premiului de Excelenţă „Emil Dandea” chirurgului Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă şi Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş, „în semn de distinsă apreciere pentru întreaga activitate profesională.”

„Astăzi, Partidul Naţional Liberal Mureş instituie o distincţie de onoare. Este un premiu anual de excelenţă care va fi acordat unor personalităţi ale vieţii publice mureşene cu merite incontestabile în activitatea lor profesională. Acest premiu de excelenţă poartă numele unui om politic şi demnitar român, membru marcant al Partidului Naţional Liberal, primar al municipiului Târgu-Mureş în două mandate, şi unul dintre iniţiatorii Târgu-Mureşului modern”, a afirmat liderul liberalilor din judeţul Mureş.

„Sunt extrem de emoţionat, nu aveam cunoştinţă de această surpriză. E o surpriză plăcută şi vreau să o dedic tuturor celor prezenţi în această seară. Vă transmit toată dragostea mea şi vreau să ştiţi că sunt în continuare alături de voi, atât la bine dar mai ales la greu”, a spus prof. univ. dr. Horaţiu Suciu.

 

Optimism pentru liberalii din Ungheni

„În primul rând, aştept să fie un an mai bun pentru toţi românii şi bineînţeles aştept un an cu stabilitate. Sper ca toţi românii să întâmpinăm Centenarul mai deschişi, mai cu suflet, cu gândul la înaintaşii noştri, cei care acum 100 de ani au realizat Marea Unire, şi atunci cu toţii vom trece anul 2018 mai veseli şi mai mândri că suntem români”, a declarat Victor Prodan, primarul oraşului Ungheni.

Sărmăşenii, mândri de Marea Unire

„Fiind Anul Centenarului, sigur că sper să găsim puterea să fim uniţi atât liberalii, cât şi celelalte forţe politice. Sper să găsim calea comună, motive şi obiective comune, ca să arătăm că toţi suntem români şi să fim mândri că am putut să trăim acest an, acest eveniment de 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri”, a afirmat Marius Tiberiu Baciu, consilier judeţean din Sărmaşu.

Proiecte de Anul Centenarului, la Sânger

„Pentru anul 2018 ne-am propus să ne finalizăm proiectele pe care le avem finanţate şi să fim fără PSD. Vrem să finalizăm două proiecte, 7 kilometri de asfaltare şi canalizare-asfaltare, prin PNDL. Cu ocazia Centenarului, vom merge la Alba Iulia cu un microbuz, pentru a sărbători împreună cu alţi români Marea Unire de la 1918”, a menţionat Alexandru Măgheran, primarul comunei Sânger.

 

Liberalii din Gurghiu, nemulţumiţi de Guvern

„Pentru anul 2018 în primul rând doresc tuturor locuitorilor comunei Gurghiu multă sănătate, şi fericire. Îmi doresc să fim o echipă unită în continuare, pentru că doar aşa vom putea învinge la viitoarele alegeri electorale. Trăim cu speranţa de mai bine, chiar dacă unii ne iau banii de investiţii, din veniturile proprii, fără niciun drept. Dreptatea o fac cei care ne conduc, care sunt astăzi la guvernare, dar nu e normal, totuşi, să îţi baţi joc de atâtea comunităţi, să le iei banii agonisiţi cu greu de la cei care îşi plătesc impozitele locale pe motiv că primarii nu reuşesc să îi cheltuie. Nu e adevărat. Un primar gospodar la final de an îşi face nişte economii, pentru că s-ar putea să îl aştepte zile mai grele, poate chiar o criză, şi e important să nu blochezi comuna şi funcţionarea comunei”, a spus Laurenţiu Boar, primarul comunei Gurghiu.

Text: Alex TOTH

Foto: Alex TOTH & Marius BELEAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.