Share

Home / Agricultura / Planuri MADR pentru 2018

Planuri MADR pentru 2018

Conform unui comunicat de presă primit astăzi, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat duminică, 14 ianuarie 2018, alături de secretarul de stat Daniel BOTĂNOIU, la întâlnirea lunară organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ). Desfășurată la sediul MADR, întâlnirea a vizat o analiză a activităților anului 2017, dar mai ales stabilirea punctuală a principalelor obiective realizabile în anul 2018. În deschiderea ședinței, ministrul Petre DAEA a precizat că rolul acestora este foarte important întrucât anul acesta există mai multe programe decât anul trecut care vor fi gestionate de către MADR.

 

La inițiativa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la ședința de astăzi, a luat parte și Directorul General al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Radu Codruț Ștefănescu, care a prezentat pe scurt Programul Național de Cadastru și Carte Funciară și a făcut un apel la directorii DAJ să acorde sprijin specialiștilor ANCPI pentru a pune ordine în gestionarea terenurilor și a proprietăților situate în extravilanul României.

 

În continuare, au fost detaliate programele ce trebuie implementate în 2018, pentru a fi înțelese perfect de către toți reprezentanții din teritoriu ai MADR aflați în slujba fermierilor. Dintre acestea, menționăm programul de sprijin pentru lână, programul pentru tomate în spații protejate, care va continua și în 2018, programul pentru rasele Bazna și Mangalița etc.

În cadrul ședinței, o atenție deosebită a fost acordată Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița, recent aprobat în Ședință de Guvern, astfel încât toți cei prezenți să poată transmite detaliile implementării acestuia către fermierii interesați să se înscrie.

Totodată, au fost puse în discuție și restul măsurilor ce revin MADR din Programul de Guvernare pentru anul 2018 (pentru susținerea sectorului avicol, a raselor Bălțata Românească și Brună, a sectorului de creștere a bivolițelor, a sectorului acvaculturii, cel pentru încurajarea activităților din zona montană, cel pentru înființarea centrelor de colectare și procesare pentru legume/fructe/lână, cel pentru încurajarea agriculturii ecologice etc.), astfel încât fiecare reprezentant din teritoriu să cunoască prioritățile avute în vedere și să contribuie la realizarea acestora.

 

La ședința de lucru a fost prezent, de asemenea, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, care a făcut o scurtă prezentare a plăților efectuate în cadrul campaniei 2017. În același timp, Adrian Pintea a anunțat că la 1 martie va începe campania de depunere a cererilor de plată pentru anul 2018, ce va fi finalizată până la 15 mai, ca și în anul precedent, în acest sens apelând la sprijinul directorilor direcțiilor agricole să le transmită fermierilor să respecte programările făcute de specialiștii APIA din teritoriu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Joker, oferta nr. 1 de la Saaten Union

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share