Home / BC Mures / BC Mureș pierde așteptat în fața unei echipe cu potențial

BC Mureș pierde așteptat în fața unei echipe cu potențial

Distribuie

În etapa a XIV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat la scor partida susținută luni seara în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș în fața formației CSM Steaua Eximbank București, scor 55-80 (14-23, 16-21, 6-17, 19-19). Era de așteptat un joc dificil pentru mureșeni, care au rămas cu un lot mult redus numeric în această iarnă, trei dintre cei cinci străini, obișnuiți titulari, au plecat de la echipă, iar Peterson a fost indisponibil. După ce s-au impus fără emoții în jocul tur, bucureștenii porneau favoriți și în jocul de la Târgu-Mureș, unde mureșenii au obținut totuși câteva succese nu de mulți scontate. Oaspeții au avut inițiativa din start și cu o apărare agresivă, nu au permis mureșenilor apropierea de coș. „Tigrii” au luptat atâta cât au putut, dar…nu s-a putut. Steaua a condus în permanență, detașându-se încă din primul sfert, când spre final aveau avantaj de peste 10 puncte. Primul sfert a lăsat impresia că partida poate deveni echilibrată. Actul secund a fost oarecum echilibrat, dar cu avantaj confortabil pentru roș-albaștri. Oaspeții aveau 44-30 la pauza mare și păreau stăpâni pe situație.

Din nou fără replică la reluare

Revirimentul așteptat de fidelii suporteri ai mureșenilor nu s-a produs după pauză și favoriții lor au reușit să înscrie în sfertul trei doar șase puncte. A fost mai degrabă un galop de sănătate pentru bucureșteni, care au intrat la ultima pauză cu un avantaj care nu mai lăsa loc niciunei speranțe de revenire. Cu 61-36 pe tabelă, bucureștenii au abordat ultimul sfert mai relaxați, singurul sfert pe care nu l-au câștigat, dar au obținut o victorie confortabilă. Ce nu i se poate reproșa echipei mureșene este faptul că a luptat pentru fiecare minge, dar acestea sunt posibilitățile la ora actuală. Oaspeții au dominat la toate capitolele, dar o mare diferență a fost cea reușită de „lunetiști”. BC Mureș a înscris de patru ori din afara semicercului de 3 puncte din 24 de tentative, în timp ce adversarii au reușit 11 „treițe” din 22 de aruncări.

Pentru BC Mureș va urma o deplasare grea, vineri, 19 ianuarie, la CSM Oradea, urmat de duelul de pe teren propriu cu campioana U-BT Cluj-Napoca, după care vor disputa trei jocuri consecutive în deplasare. Vor susține două jocuri la Timișoara, în 31 ianuarie, restanța cu Timba și în 3 februarie cu BC Timișoara, în etapa a XVII-a, apoi în 10 februarie a doua restanță, la Politehnica Iași. Problema care se pune nu este cea a retrogradării, mai degrabă lupta care se duce este pentru supraviețuirea echipei.

Marcatorii mureșenilor au fost: Pita 17 (1×3), Santa 13, Borșa 9 (1), Stăncuț 8 (2), Kilyen 3, Ilicov 2, Steff 2, Engi 1. Au mai jucat Gîrbea, Porime și Bichiș.

De la oaspeți s-a remarcat Zekovic, cu 26 puncte (5×3), urmat de Lapornik, cu 14 (2), Taylor 12 (2)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.