Home / Business / Câte 110.000 lei pentru înființarea a 40 de firme noi în Livezeni

Câte 110.000 lei pentru înființarea a 40 de firme noi în Livezeni

Distribuie

Primăria comunei Livezeni va organiza un concurs de planuri de afaceri în urma căruia participanții au posibilitatea de a câștiga o finanțare de 110.000 de lei pentru demararea acesteia în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”.

Cine poate beneficia?

Grupul țintă al proiectului este format din persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială. Persoane în risc de sărăcie și excluziune socială sunt categorii de persoane care sunt în următoarele situații: în risc de sărăcie, se confruntă cu o deprivare materială severă sau trăiesc în gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii. În prima categorie, categoria în risc de sărăcie sunt incluse persoane care au un venit disponibil echivalat situat sub pragul riscului de sărăcie, care este stabilit la 60% din media veniturilor disponibile în totalul populației. Al doilea îl reprezintă persoanele care se confruntă cu desprivare materială severă, dispun de condiții de trai extrem de limitate datorită lipsei resurselor, la care se înregistrează minim patru din următoarele elemente de deprivare, adică nu își pot permite să plătească chiria sau facturile, să asigure încălzirea adecvată a locuinței, să facă față unor cheltuieli neprevăzute, să mănânce carne, pește sau echivalent în proteine zilnic, o săptămână de vacanță departe de casă, un autoturism, o mașină de spălat, un televizor color sau un telefon. A treia și ultima categorie de potențiali beneficiari sunt persoanele care trăiesc în gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii, cele cuprinse între 0 și 59 de ani, care locuiesc în gospodării în care adulții au lucrat în anul anterior la mai puțin de 20% din potențialul lor total.

Concurs de planuri de afaceri

Există obligația de a justifica încadrarea persoanelor din grupul țintă în cel puțin una din cele trei situații de mai sus, prin documente justificate.

Detalii despre proiect am aflat de la Bányai István, primarul comunei Livezeni. „Cei interesați în înființarea unei firme sunt așteptați la data de 17 ianuarie 2018, ora 16, la sala de ședințe a primăriei comunei Livezeni. Va fi o întâlnire în care vom discuta despre detaliile proiectului care vizează finanțarea unor proiecte de afaceri.

În cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” lansat în toamna anului 2017 se va organiza un concurs de planuri de afaceri în urma căruia participanții au posibilitatea de a câștiga o finanțare de 110.000 de lei pentru demararea acesteia. În acest moment ne propunem finanțarea a 40 de întreprinderi sau alte forme legale de angajare pe cont propriu cu maxim câte 110.000 de lei”, a declarat Bányai István.

Cei interesați pot afla alte detalii pe pagina oficială de facebook a primarului, sau la numărul de telefon 0743121801 între orele 08.00 și 16.00.

GÁLL Boglárka

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.