Home / Business / Reconstrucţia Bisericii de la Bezid, aproape de start

Reconstrucţia Bisericii de la Bezid, aproape de start

Distribuie

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, a anunţat miercuri, 17 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că se caută executant pentru începerea lucrărilor de fundament ale Bisericii de Solidaritate din Bezidu Nou.

Se caută executant

Potrivit acestuia, consiliile locale cu majoritate UDMR din judeţul Mureş s-au solidarizat și au decis să ajute construcția bisericii cu sume egale. „Donația reprezintă mai mult din jumătatea sumei necesare. Căutăm firmă executantă profesionistă pentru construcția Bisericii de Solidaritate, care va fi construită în lacul Bezidu Nou. În primăvară vor fi începute lucrări de fundament, care este proiectat pe piloni. Pentru aceasta este nevoie de firme care dispun de echipament necesar special. După părerea arhitectului Máté Zoltán, clădirea poate fi construită de orice firmă de construcții, însă lucrările de fundament necesită firmă care are experiență în fabricarea fundamentelor așezate pe piloni, respectiv în montarea acestora. Pe lângă lucrările de construcție, planul de execuție trebuie făcut de aceeași firmă, deoarece este vorba de o soluție dependentă foarte mult de tehnologie. Pentru aceasta, firma trebuie să facă planul de execuție conform tehnologiei de care dispune. În studiul de fezabilitate apare, ca o formă de obstacol, faptul că pe suprafața construibilă există pericol de alunecare de teren. Suprafața a devenit și mai expusă acestei probleme datorită faptului că a stat sub apă mai multe decenii”, a precizat Csibi Attila Zoltán.

Totodată, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure a mai subliniat că „este foarte important ca firma care va construi biserica să nu o facă cu scopul de a produce profit sau din alte interese”, respectiv că „cel care primește această sarcină să fie un om care ține la cauza fostului sat, Bezidu Nou, să facă munca cu toată convingerea și cu tot sufletul.”

Firmele care consideră că dețin competențele și experiența necesară își pot anunța intenția la Primăria oraşului Sângeorgiu de Pădure, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8.00 – 16.00, sau la Asociația”Bözödújfaluért”, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute la adresa de e-mail erdoszentgyorgypress@gmail.com.

Îndemn pentru donaţii

Proiectul de construcție din donații a copiei fidele a bisericii care s-a prăbușit definitiv în vara anului 2014, și care ieșea din apele lacului Bezidu Nou, este derulat de Consiliul Local al oraşului Sângeorgiu de Pădure şi Asociaţia”Bözödújfaluért”.

Primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure a mai menţionat că donațiile primite până acum sunt suficiente pentru demararea, în această primăvară, a lucrărilor de construcție a fundamentului, care va sta pe 32 de piloni de oțel.

„Timpul presează începerea lucrărilor, astfel și ce a colectării donațiilor, deoarece nivelul apei crește foarte repede. Dacă iarna va fi plină de precipitații, apa poate ajunge foarte repede nivelul locului bisericii, de aceea ar fi ideal ca până atunci să fie gata cel puțin fundamentul. Este adevărat, că aceste donații din partea consiliilor s-a făcut un pas mare pentru realizarea visului, dar campania de strângere de fonduri continuă. De aceea, Consiliul Local din Sângeorgiu de Pădure, respectiv Asociația ”Bözödújfaluért” roagă pe toată lumea, ca să contribuie, conform posibilităților, cu donații pentru refacerea simbolului din Bezidu Nou, astfel să se ridice un memorial pentru satul distrus de regimul comunist”, a mai punctat Csibi Attila Zoltán.

Donațiile pot fi virate pe conturile asociației, Banca Transilvania Târgu-Mureş, Asociaţia ”Bözödújfaluért”, Cod client 257338, SWIFT: BTRLRO22, HUF RO86BTRLHUFCRT0257533801, EUR RO73BTRLEURCRT0257533801 şi RON RO26BTRLRONCRT0257533801, respectiv în cutiile de donații din Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Pădure sau în cea din Muzeul Pălăriilor de Paie din Crișeni.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.