Home / Sport / Acțiunea „Azi sunt profu’ tău de sport!” a demarat

Acțiunea „Azi sunt profu’ tău de sport!” a demarat

După lansarea primei ediții locale a revistei Junior Sport, prima oprire în județul Mureș, acțiunea de distribuirea revistei de 100 de pagini care cuprind doar foste și actuale valori ale sportului mureșean a pornit. Prima escală a acţiunii intitulată „Azi sunt profu’ tău de sport!” a avut loc la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” din Reghin. Caravana Junior Sport s-a pornit așadar la drum pentru distribuirea celor 8000 de reviste în școlile gimnaziela mureșene din localitățile care au susținut proiectul. În cadrul acestei acțiuni, în fiecare localitate va fi prezent unul dintre marii sportivi mureșeni. La Reghin, „profu’ tău e sport” a fost Alin Romulus Păcurar, fost luptător care a învățat tocmai la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu”, Maestrul Emerit al Sportului. El a obţinut trei titluri de campion balcanic absolut, trei medalii la Campionatele Europenele de seniori, două medalii de bronz și de una de argint la Campionatele Mondiale de Tineret din SUA, în anul 1985. Alin Romulus Păcurar este de altfel cel căruia i se datorează în mare parte editarea acestei prime reviste în județul Mureș. În cadrul acestei ore de sport, în afară de distribuirea gratuită a revistei, cu autografe, Alin Romulus Păcurar a oferit la finalul întâlnirii o demonstraţie de lupte. „Adversar” i-a fost fiul său Andrei Victor, elev al şcolii, deţinător deja a peste 30 de medalii la lupte libere. Așa cum se spune, „așchia nu sare departe”.
Acțiunea susţinută de Consiliul Judeţean Mureş și de administraţiile locale din Reghin, Iernut, Luduş, Ungheni, Sărmaşu, Deda, Râciu, Batoş, Răstoliţa, Solovăstru, Ruşii Munţi, Suseni, Iclănzel, Ibăneşti şi Voivodeni va continua în perioada următoare, în 15 oraşe şi comune din judeţul Mureş. Următoarea „escală” va fi la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu-Mureș, marți, 23 ianuarie. La fiecare școală unde va poposi caravana va fi prezent un sportiv mureșean de frunte, de preferință originar din acea localitate, acolo unde este posibil.

Foto: Dorina Matiș (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Avântul și Unirea revin pe teren propriu

Cele două echipe mureșene care evoluează în seria 9 a Ligii 3 de fotbal vor …