Home / Cultură / Incursiune în presa vremii, la Biblioteca Județeană Mureș

Incursiune în presa vremii, la Biblioteca Județeană Mureș

Biblioteca Județeană Mureș și-a propus ca începând cu luna ianuarie 2018, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, să ofere prin intermediul paginii web a instituției acces la trei dintre ziarele apărute în urmă cu 100 de ani.

„Intenția noastră este de a îngădui tuturor celor care doresc să fie la curent cu evenimentele anului 1918 să poată citi în fiecare zi ziarul apărut cu exact 100 de ani în urmă. Am ales în acest sens cotidianul maghiar Ellenőr apărut la Târgu-Mureș, ziarul diasporei românești de la Paris – La Roumanie, care apare începând cu anul 1918, iar pentru limba română am optat pentru ziarul Unirea, apărut la Blaj. Fiecare număr al ziarelor poate fi văzut începând cu ziua de luni a săptămânii în care a apărut în urmă cu 100 de ani. Modul de arhivare permite citirea numerelor mai vechi, dar nu și pe cele care vor urma, astfel încât anul 1918 să se dezvăluie pas cu pas”, a precizat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș. Ziarele pot fi văzute la adresa http://www.bjmures.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

OUG privind combaterea atacurilor de urși în Senat

Plenul Senatului a luat act, miercuri, cu majoritate de voturi, de proiectul de lege pentru …