Home / Invatamant / Facultate de medicină generală, în pregătire la Târnăveni!

Facultate de medicină generală, în pregătire la Târnăveni!

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, a anunţat vineri, 19 ianuarie, că instituţia pe care o conduce şi Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş intenţionează să colaboreze în vederea deschiderii unei Facultăţi de medicină generală la Târnăveni.

„Am demarat un proiect care poate schimba radical viitorul Târnăveniului.  Sute de studenți români și străini, zeci de profesori. Ei vor avea nevoie de sute de locuri noi de cazare și restaurante, de librării, de mijloace de transport și de toate facilitățile necesare. Toate acestea vor însemna afaceri noi în Târnăveni și locuri de muncă. Cam asta vrem să facem, pe scurt. Universitatea “Dimitrie Cantemir” intenționează să înființeze în orașul nostru o facultate de medicină generală. Primul pas îl vom face joia viitoare, în ședința Consiliului Local, când propunem spre aprobare schimbarea destinaţiei imobilului în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”. Urmează obținerea avizelor necesare, renovarea de către Universitate a clădirii viitoarei facultăți și, dacă totul merge bine, primii studenți vor ajunge la Târnăveni în 2019”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târnăveni.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020. Programe ID la UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …