Conferinţă despre achiziţii publice, la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 361 Vizualizări

Conferinţă despre achiziţii publice, la Universitatea „Petru Maior”

Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, prin Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri, în parteneriat cu Centrul de Studii de Drept European al Academiei Române, Asociaţia Română de Drept și Afaceri Europene, Asociația Experților în Achiziții și Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private organizează, în cadrul manifestărilor dedicate celor zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, Conferinţa Națională „Achizițiile publice în România”, cu tema „Modificările legislației în 2017”.

Teoreticieni şi practicieni ai dreptului

Conferinţa se află la cea de-a doua ediţie, şi va avea loc marţi, 23 ianuarie, de la ora 9.00, în Aula „Tudor Drăganu” a Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureș, strada Livezeni nr. 69.

„Evenimentul are ca scop dezbaterea efectelor actelor normative adoptate la sfârșitul anului 2017, cum ar fi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 98/2017, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104/2017 și Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 107/2017, asupra procedurii de atribuire a contractelor de achiziție publică.

„Aplicarea acestor acte normative impune, printre altele, dezbateri la nivel academic între reprezentanți ai tuturor actorilor implicați în domeniul achizițiilor publice – autorități contractante, agenţi economici, consultanți, instituții de reglementare și verificare a modului de derulare a procedurilor. Pentru aceste motive, Conferința Națională de Achiziții Publice va reuni teoreticieni și practicieni ai dreptului – cadre didactice, cercetători, avocați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, oameni de afaceri, precum și alți profesioniști cu experiență în domeniu”, au transmis reprezentanţii Universităţii „Petru Maior”, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, în cadrul Conferinței vor fi lansate două volume care cuprind lucrări științifice pe teme de actualitate: „Legislaţia achiziţiilor publice în România” – apărut la Editura Universitară, București, în 2018, şi „Achizițiile publice în România. Aplicarea și interpretarea noii legislații europene” – apărut la Editura Universitară, București, în 2017.

Detalii privind agenda Conferinței se pot regăsi pe site-ul www.csde.ro.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE