Polițiștii mureșeni la momentul bilanțului Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Polițiștii mureșeni la momentul bilanțului

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și-a prezentat luni, 22 ianuarie, bilanțul activităților desfășurate în anul 2017, în prezența oficialităților județului și a reprezentanților structurilor sistemului național de apărare.

Potrivit bilanțului, criminalitatea stradală la nivelul județului Mureș înregistrează o scădere cu 16,1 % față de anul 2016. În ceea ce priveşte criminalitatea sesizată în mediul rural, în anul 2017, au fost înregistrate 4.406 infracţiuni, creşterea fiind de doar 2,49 %. Infracţionalitatea judiciară, a înregistrat o scădere faţă de 2016, cu 108 infracţiuni, iar infracţionalitatea stradală a scăzut cu mai mult de 16%. O scădere față de anii anteriori se înregistrează și la nivelul infracționalității, în scădere cu 2,51 %.

La capitolul Combaterea corupţiei din competenţa Poliţiei Române, în 2017 au fost înaintate la unităţile de parchet cu propunere de declinare a competenţei 11 dosare (dintre care 2 la DNA), referitoare la 11 de fapte de corupţie  pentru infracţiuni prevăzute în Codul Penal şi Legea nr 78/2000.

În anul 2017, la nivelul județului Mureș, criminalitatea gravă comisă cu violenţă cunoscut o creştere uşoară. În acest sens sunt infracţiunile de tentativă de omor care  au crescut  cu o faptă, iar în cazul violurilor cu victima minoră, acestea au crescut cu  7 fapte. Pentru infracţiunile de viol cu victima minoră, cu toate că a crescut numărul sesizărilor, ulterior, cu ocazia cercetărilor, faptele nu s-au confirmat sau s-a schimbat încadrarea juridică a faptei, astfel încât cu toate că 27 de fapte din cele 30 sesizate sunt cu A.C., doar pentru 14 infracţiuni s-a început urmărirea penală faţă de suspect.

„Cu pasiune, fără patimă, imparțial, în folosul cetățeanului”

Ca și concluzie, activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute de I.P.J Mureş în anul 2017, confirmă faptul că fenomenul infracţional la nivelul judeţului Mureş este ţinut sub control, drept dovadă infracţiunile sesizate au scăzut cu 2,51% , infracţiunile stradale înregistrează un trend descendent de 16,12% , iar în ce privește infracţiunile judiciare, acestea au înregistrat o scădere cu  1,27% !

„A fost un an greu, în care au răspuns la toate provocările, fapt pentru care ne-am îndeplinit cu succes toate misiunile. Le cer în continuare polițiștilor mureșeni să aibă aceiași prestanță, atitudine, să-și desfășoare activitatea cu pasiune, fără patimă, imparțial, în folosul cetățeanului, în folosul comunității”, a precizat comisar șef Dumitru Bîltag, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș

Muncă, devotament, abnegație

„Am simțit întotdeauna în Poliția Mureș un partener de nădejde. Mă bucur că rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, chiar dacă există și aici deficit de personal, dar prin muncă, devotament, abnegație, reușesc să supliniască această lipsă de personal și să obțină rezultate din ce în ce mai bune” –  Dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș

„Este la fel de importantă și pentru noi siguranța cetățeanului”

„Trebuie să fim în continuare parteneri,  în orice situație în care sunt polițiștii mureșeni, trebuie să fim alături de ei. Este la fel de important și pentru noi siguranța cetățeanului. Îmbucurător că în poliție sunt tot mai mulți tineri, ceea ce înseamnă că există un schimb de generații, fapt pentru care le urez acestor tineri mult succes” – Peter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE