Home / Business / Controale ITM în domeniul securităţii în muncă

Controale ITM în domeniul securităţii în muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii decembrie 2017, au fost efectuate 36 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

„La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 23 evenimente.  Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru şapte angajatori, constatându-se şapte neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: şase avertismente şi o amendă  în cuantum de 7.000 lei. Domeniul de activitate ale angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este: activităţi de contractare, pe baze temporare,a personalului”, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea ITM Mureş.

Totodată, în luna decembrie 2017, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat  la două cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

„În luna decembrie s-a desfăşurat Campania Naţională – Acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice. Au fost  verificate nouă societăţi autorizate pentru comercializarea şi folosirea obiectelor pirotehnice de distracţie. Nu au fost constatate neconformităţi”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Trageri cu muniție de război

Unitatea Militară 01752 din cadrul Ministerului Apărării Naționale execută trageri cu muniție de război în …