Home / Agricultura / Agricultura presupune multă precizie, analiză, pregătire, susțin managerii BASF

Agricultura presupune multă precizie, analiză, pregătire, susțin managerii BASF

Cercetarea şi dezvoltarea în industria chimică este literă de lege în acţiunile celor de la BASF, o multinaţională ale cărei produse şi soluţii contribuie activ la conservarea resurselor, asigură o nutriţie corespunzătoare şi îmbunătăţesc calitatea vieţii, au transmis managerii companiei la Simpozionul DAFCOCHIM AGRO de la Sárvár, Ungaria. 

“Agricultura nu mai este ceva foarte simplu, presupune multă precizie, analiză, pregătire, înainte chiar de a ne gândi să scoatem plugul ca să arăm, trebuie să știm ce fel de teren avem, ca să știm ce trebuie să fertilizăm, să știm care este spectrul de buruieni ca să știm cum să combatem cel mai bine, ca să știm care este presiunea de boli ca să știm cu ce să ne pregătim în materie de substanțe de protecția plantelor și, bineînțeles, știind toate aceste elemente, să știm care sunt culturile care au cele mai mari șanse pe terenurile noastre, șanse ca să obținem culturi performante, producții mari”, a subliniat Liviu Bădărău, Sales Manager Crop Protection – ‎BASF.

 


Lui Răzvan Boc, consultant tehnic Zona de Vest și a Transilvaniei – BASF, i-a revenit sarcina de a prezenta, în proză, în ritm alert, produsele din portofoliul BASF destinate cerealelor păioase.

 

 

 

În atenţia fermierilor prezenţi la Simpozionul DAFCOCHIM Agro, s-au aflat inclusiv produsele destinate protecției culturilor horticole, prezentate de către Robert Băicoianu, director de vânzări pe acest segment în cadrul companiei.

 

“Drumul dintre companiile noastre, respectiv DAFCOCHIM şi BASF, în ceea ce priveşte domeniul culturilor horticole, este cel al plantaţiei viţei de vie. Compania BASF este una dintre cele implicate într-un grad ridicat în ceea ce priveşte producerea şi omologarea fungicidelor din clasa carboxamidelor. Anul acesta începem din februarie o acţiune pe viticultură, vom lansa produsul Sercalis şi pentru combaterea făinării la viţa de vie. Începând de anul acesta, viticultorii vor avea la dispoziţie produsul Delan Pro şi împotriva manei la viţa de vie. Substanţele active din aceste produse stimulează mecanismele de autoapărare ale plantelor împotriva bolilor şi noi avem mari speranţe în eficacitatea acestora”, a completat Robert Băicoianu.

Citeste si:  Astor Com demarează ”Proiectul Kogâlniceanu”

Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO

(va continua) 

Publicat în ediția din 23 ianuarie 2018 a cotidianului Zi de Zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Statutul de ”aeroport internațional”, pierdut de Aeroportul ”Transilvania”?!?

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au publicat, în data de 20 ianuarie 2022, pe pagina web …