Home / Eveniment / FOTO: Inaugurarea Sălii Alexandru Papiu Ilarian la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior”
După tăierea panglicii

FOTO: Inaugurarea Sălii Alexandru Papiu Ilarian la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior”

Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș a organizat marți, 23 ianuarie, în Aula Tudor Drăganu a sediului din Târgu-Mureș, un eveniment de celebrare a Centenarului 1918-2018. Un moment important l-a constituit inaugurarea sălii de pledoarii juridice sub denumirea „Alexandru Papiu Ilarian”.

Panglica a fost tăiată de Rectorul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, Prof. univ. dr. Călin Enăchescu, și directorul Asociației „Alexandru Papiu Ilarian”, profesorul Petru Nemeș.

Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu a oferit mai multe informații despre sala proaspăt inaugurată: „Există două intrări care se reunesc în sala de pledoarii. Proiectul este complet finanțat din bani pe cercetare acordați Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș. Finanțarea s-a făcut pentru întreaga suprafață. În stânga acestei săli este o sală a judecătorilor, unde aceștia se schimbă și unde deliberează și care este destul de micuță ca dimensiune. În partea dreaptă este o sală de cercetare care a fost complet restaurată din banii proiectului. Acolo își vor desfășura de acum înainte activitatea Asociația Studenților la Drept, dar se va și face cercetare în mod constant.”

De asemenea, întregul complex este dotat cu microfoane și beneficiază de transmisiune wi-fi. Prin intermediul unei stații foarte performante de înregistrare, care conține și o cameră de filmat care se manevrează prin telefonul mobil, practicanții care fac exerciții pot urmări ulterior înregistrările împreună cu un coordonator pentru a identifica eventualele greșeli.

„Nu în ultimul rând, avem un sistem audio foarte bine pus la punct, care este încorporat în perete”, a mai adăugat Nicolae Ploeșteanu.

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consilierii liberali promit ”#reSTART Târgu Mureș!”

3 din cei 4 consilieri locali liberali aleși să facă parte în legislatira 2020-2024 din …