Home / Agricultura / Sorin Chiru, DG INCDCSZ, despre spiritul DAFCOCHIM

Sorin Chiru, DG INCDCSZ, despre spiritul DAFCOCHIM

Distribuie

Principiul win-win, familia DAFCOCHIM și alte expresii pozitive au condimentat discursul lui Sorin Chiru, director general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr (INCDCSZ) Braşov, ultimul invitat care s-a adresat fermierilor și reprezentanților furnizorilor de inputuri în cadrul Simpozionului DAFCOCHIM AGRO, organizat în Sárvár – Ungaria. 

“Pot să spun că, anul acesta, simpozionul a depăşit nivelul anului trecut. Iată că este posibil. Ceva care în geometrie reprezintă un model perfect este triunghiul echilateral. Prima latură a triunghiului este firma DAFCOCHIM care formează o echipă sub directa coordonare a domnului Marinel Ştefan, dar sub atenta supraveghere a celor doi miniştri – Liviu Cojoc şi Radu Fodor. Eu mi-aş permite ca la această echipă să îl adaug şi pe George Boţoman care a coordonat şi a dirijat ceea ce s-a întâmplat în cele patru zile (…). A doua latură o reprezintă furnizorii de inputuri. (…) În sfârşit, cea de-a treia latură, care după mine este cea mai importantă, sunteţi dvs., fermierii români, care zi de zi prin ceea ce faceţi îndepliniţi cea mai grea şi mai nobilă activitate. Dvs. transpuneţi în practică ceea ce ştiinţa, ceea ce metodele tehnologice noi vă sunt oferite. Prin activitatea dvs. vă daţi valoare dvs., daţi valoare pământului şi daţi valoare acestei ţări. Prin dvs. trăim şi noi mai bine”, și-a expus Sorin Chiru punctul de vedere.

 

Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO

(va continua)

Publicat în ediția din 23 ianuarie 2018 a cotidianului Zi de Zi


De asemenea, verificati

Contract de 32 milioane euro pentru alimentarea cu apă a 12 localități mureșene

Distribuie Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a semnat marţi contractul de finanţare pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.