Știați că sunt copii care nu au avut niciodată cizme noi? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 772 Vizualizări

Știați că sunt copii care nu au avut niciodată cizme noi?

Douăzeci și opt de copilași de la Preventoriul TBC din Târgu-Mureș se bucură de luni, 22 ianuarie, de niște obiecte aparent banale pentru mulți dintre noi, dar cu totul inedite pentru ei. Pentru prima oară în viața lor, copiii pot purta încălțăminte nou-nouță, care nu a mai fost purtată niciodată de altcineva. Un eveniment cu siguranță mare pentru ei, și la fel de mare pentru cei care au înfăptuit-o.

Bogați în sentimente

Florina Anghel, bibliotecara Gimnaziului Serafim Duicu din Târgu-Mureș, a ajuns să cunoască îndeaproape copiii de la Preventoriu, cu toții proveniți din familii dezavantajate. Soarta lor nu putea să o lase rece, cum nu au putut să rămână nepăsători nici colegii ei profesori, și nici pe elevi.

Astfel încât, considerând că o faptă bună este binevenită oricând, dar cu siguranță la început de an există poate chiar mai multă motivație pentru faptele bune, a lansat îndemnul părinților și cadrelor didactice de a fi ei îngerașii acestor copii. ”Un îngeraș este o persoană care are grijă de un copil, sau mai mulți copii. Îl vizitează, îl sfătuiește, îl ajută. Nu suntem avuți, dar știu un lucru: nu suntem săraci în sentimente. Așa că am pus mână de la mână și mult suflet pentru a le cumpăra ghetele sau cizmulițele de care au mare nevoie acum că a venit zăpada și frigul. Atâta își doresc ei, nu își doresc dulciuri”, a declarat cu adevărată pasiune Florina Anghel.

Dar din dar…

La acest îndemn, s-au oprit cu toții din iureșul cotidian și au ajuns la concluzia că astfel de dorințe nu pot fi lăsate neîndeplinite. ”Dacă ai trecut prin momente în care ai fi avut nevoie de ajutor, dacă l-ai depășit, cu ajutor sau doar prin forțe proprii, știi ce înseamnă greul, ce importantă e speranța, ce neprețuit este ajutorul. Nu știu care au fost mai puternice emoțiile noastre sau bucuria din ochii copiilor. Eu zic să nu așteptăm ca întotdeauna să primim ceva, zâmbiți la gândul că am putut oferi puțin din puținul nostru”, a completat Florina Anghel.

Donația s-a transformat într-o adevărată sărbătoare, când copiii de la Preventoriu au încălțat noile cizmulițe și s-au putut juca, poate pentru prima oară cu picioarele uscate, în zăpadă. ”Banii i-am adunat de la copilașii din şcoalã care nu-s deloc bogați şi am completat suma necesară cadrele didactice. Sunt elevii şcolii, o parte care au înțeles că a oferi este o binecuvântare. Încercăm să-i obișnuim pe copii cu activitățile de voluntariat. Ne sunt vecini, avem trei copii care frecventează gimnaziul la noi în şcoalã, ei având acolo ciclul primar şi grădiniță”, a mai spus Florina Anghel. Un act de caritate frumos, dar care ne amintește că oameni necăjiți trăiesc în preajma noastră în permanență, nu doar în perioada Sărbătorilor. De multe ori, ca să poți face fericit pe cel de lângă tine, nu e nevoie neapărat de gesturi mari. Câteodată sunt suficiente o pereche de cizme noi.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE