Home / Agricultura / Veste bună pentru fermieri de la APIA. Procentul de înverzire rămâne la 5 %

Veste bună pentru fermieri de la APIA. Procentul de înverzire rămâne la 5 %

Distribuie

Înainte de punctul final al simpozionului doi invitați s-au mai adresat auditoriului reunit într-una din sălile de conferință ale Spirit Hotel Thermal Spa – din oraşul-staţiune Sárvár, Ungaria, unde s-a desfășurat, între 16-19 ianuarie 2018, Simpozionul DAFCOCHIM AGRO. 

Ovidiu Săvâşcă, director executiv APIA Mureş, a punctat câteva aspecte legate de derularea procedurii de depunere a cererilor și autorizare la plată a acestora.
“Ne apropiem cu paşi repezi de campania 2018 cu plăţile făcute într-o proporţie foarte mare, cel puţin la nivelul judeţului Mureş pot să vă spun că 80 % dintre fermieri sunt autorizaţi la plată şi cu banii în conturi, eu spun că e un lucru bun, mai ales că aveţi banii înainte de începerea campaniei de primăvară şi nu suprapunem cele două campanii: de autorizare la plată şi cea de primire a cererilor”, a subliniat directorul executiv.
Fermierii mari, cei care deţin mai mult de 50 de ha, au fost sfătuiţi să respecte programările făcute de către funcţionarii APIA, mai ales că din 2017 este un calendar bine stabilit şi respectat, iar o supraaglomerare a funcţionarilor APIA poate genera greșeli care se traduc în pierderea de fonduri.

“Un element de noutate, probabil ştiţi că încă din 2015 s-a vehiculat creşterea procentului de înverzire, acel 5 %, era discuţia încă şi anul trecut să crească la 7 %. Din fericire spun eu, a rămas şi pentru 2018, la acel procent de 5 %. Cred că cu toţii vă faceţi calculul ca să îndepliniţi acel procent de 5 % şi, dat fiind faptul că înverzirea înseamnă aproape jumătate din plata directă pe suprafaţă, reamintesc pe scurt 97 de euro SAPS, 57 de euro înverzirea, cu cât nu ajungeţi la procentul minim se reduce din plata totală pe schema de înverzire şi e păcat să nu accesaţi toţi banii”, a mai punctat Ovidiu Săvâșcă.

 

Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO

(va continua) 

Publicat în ediția din 23 ianuarie 2018 a cotidianului Zi de Zi


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.