Home / Administratie / Consiliul Judeţean Mureş, excedent bugetar de 138 milioane lei. Cum vor fi utilizaţi banii

Consiliul Judeţean Mureş, excedent bugetar de 138 milioane lei. Cum vor fi utilizaţi banii

Aleşii judeţului au aprobat joi, 25 ianuarie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, utilizarea în anul 2018 a sumei de 138.000.000 lei din excedentul cumulat al anilor precedenţi pentru finanţarea secţiunii de Dezvoltare şi acoperirea golurilor de casă a secţiunii de Funcţionare. Astfel, suma de 88 milioane lei va fi folosită pentru finanţarea secţiunii de Dezvoltare, iar suma de 50 milioane lei pentru acoperirea golurilor temporare de casă a secţiunii de Funcţionare.

Cum poate fi utilizat excedentul bugetar

Potrivit articolului 58, alineatul 1, litera a şi b, din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, excedentul anual al bugetului local rezultat la încheierea exerciţiului bugetar, pe cele două secţiuni, după efectuarea regularizărilor în limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi a transferurilor din bugetul de stat sau din alte bugete, precum şi după achitarea plăţilor restante, se reportează în exerciţiul financiar următor şi se utilizează, în baza hotărârilor autorităţilor deliberative astfel: ca sursă de finanţare a cheltuielilor secţiunii de Dezvoltare şi pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile şi cheltuielile secţiunilor de Funcţionare şi Dezvoltare în anul curent, în limita disponibilului rezultat în urma finanţării cheltuielilor secţiunii de Dezvoltare.

„Având în vedere prevederile articolului 91, alineatul 3, litera a, din Legea 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţean aprobă la propunerea preşedintelui, bugetul propriu al judeţului, modul de utilizare a rezervei bugetare şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Amendă pentru incendiere de deșeuri într-o localitate mureșeană

Reprezentanții Gărzii de Mediu Mureș au informat miercuri, 25 noiembrie, faptul că în urma unei …