Home / BC Mures / Sarcină dificilă pentru BC Mureș în fața campioanei

Sarcină dificilă pentru BC Mureș în fața campioanei

Distribuie

În etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș va întâlni sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 17.00, pe teren propriu, campioana U-BT Cluj-Napoca. Este una dintre întâlnirile cu istoric mai vechi, deși primele confruntări au avut loc doar la sfârșitul anului 2005, ediția de debut a mureșenilor pe prima scenă. Cu toate acestea, unul dintre derby-urile Ardealului a avut nu mai puțin de 45 de „episoade”. BC Mureș s-a întâlnit cu formația clujeană deseori în afara campionatului și în Cupa României sau în turneele play-off ale campionatului. Deși clujenii au câștigat de două ori titlul de campioană, iar mureșenii au susținut trei finale de campionat, cele două nu s-au confruntat niciodată în ultimul act. A fost o finală mică, în ediția 2013-2014, când mureșenii au fost eliminați în semifinală de CSM Oradea și s-a impus după doar două partide în fața clujenilor pentru medaliile de bronz. În alte întâlniri, că au fost în Cupa României sau prima fază din play-off, alb-negri au avut parcă un „complex” mureșean.

Roata s-a schimbat

Bilanțul general al întâlnirilor directe este unul foarte echilibrat, cu avantaj minim pentru echipa de pe Someșul Mic (23-22), obținut în urma ultimelor două întâlniri, ambele disputate la Cluj. De această dată însă, campioana en-titre și liderul la zi nu ar trebui să aibă emoții pentru a se menține în fruntea clasamentului, deși mureșenii au obținut deseori victorii din calitatea de outsider. Ultima partidă disputată la Târgu-Mureș, în turul ediției trecute, s-a încheiat cu victoria clujenilor, scor 69-82, dar „tigrii” și-au luat revanșa în retur, câștigând cu 104-89. În turul celei actuale, în calitate de campioană, U-BT a trecut la pas de mureșeni, scor 97-68. Sarcina este mult mai dificilă totuși în această ediție, în care BC Mureș are un lot mult redus, mai ales din punct de vedere valoric, cu mulți jucători lipsiți de experiență, dar care au reușit să învingă în partide în care nu li se oferea nicio șansă, cum a fost cea cu BCM U Pitești, lider la acea dată.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.