Home / Slider / FOTO: Îndemnul B-Unicilor: “Române, să fii bun!”

FOTO: Îndemnul B-Unicilor: “Române, să fii bun!”

Distribuie

B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș au marcat Ziua de 24 Ianuarie 1859 printr-un eveniment pe care l-au numit “Române, să fii bun!”

Câțiva dintre ei, le-au adus aminte celorlalți evenimente din iarna lui 1859, evocându-i pe Alexandru Ioan Cuza și faimosul Moş Ion Roată, unul dintre ţăranii care au jucat un rol direct în evenimentele din urmă cu 159 de ani.

“Evenimentul a fost completat prin cântece patriotice, de simțire românească oferite de solistele cu voci unice și cu românismul în suflet, Grupul “Mureșencele”, solistele Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” și anume: Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad și Maria Sântean Faghiura. Pornind de la discursul adresat de Mihail Kogălniceanu, domnitorului Alexandru Ioan Cuza, “Măria Ta, ca domn, fii bun, fii blând; împacă patimile și urile dintre noi și reintrodu în mijlocul nostru strămoșeasca frăție”, le-am adresat și eu B-Unicilor îndemnul ca în acest an, pus sub semnul Centenarului Marii Uniri, ca

indiferent de limba maternă, de port sau de religii să fie mai buni, mai blânzi, să fie un model de conviețuire inter-etnică”, a transmis dr. Anca Florea, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.