Campionii s-au relaxat cu echipa „cârpită” BC Mureș BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Campionii s-au relaxat cu echipa „cârpită” BC Mureș

În etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, campioana en-titre U-BT Cluj s-a impus sâmbătă seara fără probleme pe terenul celor de la BC Mureș Târgu-Mureș. Oaspeții s-au impus cu 101-62 (26-23, 26-11, 31-13, 18-15), câștigând la pas toate cele patru sferturi ale partidei din Sala Sporturilor. Clujenii s-au desprins din start, dar nu au forțat în primul sfert și mureșenii au reușit să reducă diferența la intrarea în ultimul minut al actului la un singur punct. Deși diferența după acest prim sfert era de doar trei puncte, șansele „tigrilor” de a ține rezultatul strâns erau minime, mai degrabă nule. Cu atât mai mult, cu cât pe banca gazdelor s-au aflat doar șase jucători, toți sub 23 de ani, cel mai experimentat jucător al gazdelor fiind conducătorul Steff Norbert. Campionii au apăsat pe accelerație după prima pauză și în trei minute și-au mărit avantajul la peste 10 puncte. Mureșenii au înscris în primele șase minute ale sfertului secund doar trei coșuri, două prin Steff și unul prin Engi, iar până la pauza mare doar Steff a mai reușit să înscrie 4 puncte.

 

Meciul era decis înainte de a începe

În condițiile date, se putea afirma că soarta învingătoarei era decisă deja înainte de startul jocului, deși cele 18 puncte avantaj înregistrate la pauza mare era un handicap care deseori putea fi recuperat. Nu era cazul în acest joc, în care clujenii și-au continuat parcursul „de regularitate”, adăugând alte 18 puncte la avans în sfertul al treilea. La oaspeți nu au fost folosiți fostul „tigru” Ousmane Barro și Watson, dar ceilalți zece jucători trecuți pe foaie au evoluat fiecare peste zece minute pe parchet, toți reușind să înscrie. Același lucru l-au reușit și mureșenii cu cei doar șase jucători. O înfrângere scontată, dar mai categorică decât era de așteptat și cu un gust amar pentru suporterii care altceva își doreau de la echipă.

BC Mureș ocupă locul 9 în clasament și în cazul în care vor putea alinia lot complet, ar putea obține o a șasea victorie în restanța de miercuri, 31 ianuarie, când vor juca la Timișoara cu Timba.

La BC Mureș au evoluat: Steff 33 puncte (3×3), Engi 8 (1), Gîrbea 8, Ilicov 6, Bichiș 5, Porime 2.

De la oaspeți principalii marcatori au fost Lapornik 20 (4), Vida 14 (2) și Calnicenco 13.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE