Share

Home / Administratie / Legea privind apărarea împotriva incendiilor, completată

Legea privind apărarea împotriva incendiilor, completată

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 49/18.01.2018   a fost publicat textul Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor care prevede următoarele:

  1. La articolul 30, după alineatul (43) se introduc două noi alineate, alineatele (44) și (45), cu următorul cuprins:”

(44) Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu conform alin. (41), beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

(45) Obligația prevăzută la alin. (44) vizează categoriile de construcții, cuprinse în hotărârea de Guvern prevăzută la alin. (4), cu următoarele destinații și funcțiuni:

  1. a) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine;
  2. b) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;
  3. c) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.”
  4. La punctul III (Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează cu amendă de la 2.501 lei la 5.000 lei) al articolului 44, după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:
  5. k) nerespectarea obligației de realizare și amplasare a panourilor de înștiințare de către beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări, conform prevederilor art. 30 alin. (44);”.

Prezentele modificări au intrat în vigoare din data de 21.01.2018.

(Comunicat de presă, ISU Mureș)

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Angajări la fabrica de furaje din Sânpaul

Reprezentanţii brandului Puiul de Crăieşti au anunţat, pe reţeaua de socialitare Facebook, derularea unei campanii …

Share
Share