Legea privind apărarea împotriva incendiilor, completată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Legea privind apărarea împotriva incendiilor, completată

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 49/18.01.2018   a fost publicat textul Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor care prevede următoarele:

  1. La articolul 30, după alineatul (43) se introduc două noi alineate, alineatele (44) și (45), cu următorul cuprins:”

(44) Până la obținerea autorizației de securitate la incendiu conform alin. (41), beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

(45) Obligația prevăzută la alin. (44) vizează categoriile de construcții, cuprinse în hotărârea de Guvern prevăzută la alin. (4), cu următoarele destinații și funcțiuni:

  1. a) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine;
  2. b) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;
  3. c) clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.”
  4. La punctul III (Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează cu amendă de la 2.501 lei la 5.000 lei) al articolului 44, după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:
  5. k) nerespectarea obligației de realizare și amplasare a panourilor de înștiințare de către beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări, conform prevederilor art. 30 alin. (44);”.

Prezentele modificări au intrat în vigoare din data de 21.01.2018.

(Comunicat de presă, ISU Mureș)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE