Home / Administratie / 140 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului Ungheni-Mica-Târnăveni

140 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului Ungheni-Mica-Târnăveni

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru,  Simion Crețu, au semnat luni, 29 ianuarie, contractului de finanţare a proiectului „Reabilitarea drumului judeţean Ungheni-Târnăveni”, în valoare de 140 milioane de lei.

„Este vorba de un tronson de drum, DJ 151 și DJ 142 Ungheni-Mica-Târnăveni,  care însumează în total 24,09 km. Acest contract de fnanțare este unul extrem de important pentru județul Mureș deoarece acest tronson face legătura între municipiul Târnăveni și orașul Ungheni. Practic face legătura prin intermediul drumurilor județene cu infrastructura de autostrăzi care va trece prin județul Mureș. Din acest moment în care am semnat contractul, vom putea începe procedura de licitație. Cu cât ea se va încheia mai repede, cu atât vom putea să ne apucăm mai repede de proiectarea tehnică și execuția lucrărilor.Am speranța că, deși sunt anumite impedimente la aceste licitații, sper ca într-un timp cât se poate de scurt vom reuși să pornim execuția lucrărilor pe acest tronson.”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Detaliile tehnice ale proiectului

Potrivit lui Valer Băţagă, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională Implementări Proiecte din cadrul Consiliul Județean Mureș, reabilitarea tronsonului Ungheni-Mica-Târnăveni, are ca termen de finalitate 96 de luni.

„Proiectul în esență cuprinde sistematizarea traseului și realizarea unei structuri rutiere noi, modernizarea a două poduri, modernizarea a două treceri la nivel de cale ferată, modernizarea a 60 de podețe transversale, amenajarea intersecțiilor cu 123 de drumuri laterale, realizarea accesului pentru 780 de riverani, realizarea a 2,43 kilometri de piste pentru biciclete, modernizarea a 4.000 mp de trotuare, realizarea a 29 de stații pentru transportul public de persoane și  consolidarea suprafețelor afectate de alunecări. În cadrul proiectului se va realiza un sistem de canalizare pentru ape pluviale în municipiul Târnăveni pe tronsonul de drum care intersectează Drumul European 14. Vor fi montate 796 indicatoare rutiere, panouri de avertizare și marcaje orizontale pe lungimea celor 24,09 kilometri. De asemenea, vor fi realizate două poduri provizorii  și variantele de drumuri provizorii  în cadrul obiectivului de organizare de șantier. Sper să fie într-un ceas bun, urmează o perioadă și mai grea decât realizarea documentație în vederea obținerii finanțării. Urmează această perioadă de implementare a proiectului, care nu e deloc una ușoară. Sper ca în cadrul colectivului Consiliului Județean să găsim tot sprijinul pentru a putea face față acestei provocări. Ne străduim să comprimăm cât mai mult procedurile de achiziție a fazelor de proiectare și execuție, astfel încât să putem raporta într-un timp rezonabil și finalizarea acestui proiect,  câteva zeci de luni de zile, respectiv 98 de luni de zile. Vom încerca să comprimăm cât mai mult timp aceste proceduri ca să începem execuția lucrărilor cât mai curând”, a precizat Valer Bățagă.

„Să aibă și un pic de noroc”

La rândul său, directorul ADR Centru, Simion Crețu le-a urat baftă reprezentanților CJ Mureș în implementarea proiectului, astfel ca acesta să nu sufere piedici  și amânări.

„Felicit conducerea politică a Consiliului Județean Mureș, precum și oamenii de specialitate care și-au pus amprenta în ce privește numărul de proiecte depuse, admise la finanțare și contractate,  care dau dovadă de competență. Le doresc spor la muncă, și să aibă și un pic de noroc, astfel ca toate etapele care urmează să fie  parcurse fără mari obstacole”, a subliniat directorul ADR Centru.

1 comentariu

  1. Deci 25 km de drum in 8 ani.
    In Congo cred ca-l faceau in 2 ani.
    Asa ca ne rupem in continuare masinile. Felicitari cj Mures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Unitatea Militară 01016 Târgu Mureș -unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru …