Baschetbalistele încheie ediția „în corzi” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Baschetbalistele încheie ediția „în corzi”

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut și ultima partidă disputată pe teren propriu în acest sezon al Ligii Naționale, 60-85 (12-26, 19-25, 10-20, 19-14) cu SCM Timișoara. Înaintea întâlnirii din etapa a XVII-a a campionatului, de fapt cu mai multe etape înainte, era clar că echipa mureșeană va rămâne pe ultima poziție a clasamentului unui campionat care a rămas imediat după debut cu doar nouă echipe. În aceste condiții, problema retrogradării nu se mai punea, iar ocupanta locului 9 era scutită și de turneul play-out, la care nu avea cine să participe. Totuși, după mai multe întâlniri în care mureșencele au dat replici bune unor adversare mult mai bine cotate, clacând la final, era de așteptat un joc mai echilibrat în fața echipei aflate cu doar un loc deasupra. Lucrurile nu au arătat deloc așa. Cu șanse de a ocupa un loc mai bun în play-off, de a evita în prima fază campioana și lidera campionatului ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe, bănățencele au fost mai motivate pentru a se impune în această penultimă etapă. S-au desprins deja din primele minute și au dominat de la un cap la altul jocul.

Fără determinare, cu starturi ratate

Cu un debut modest, ratări de sub panou și multe pase greșite sau interceptate, mureșencele s-au văzut conduse cu 10 puncte deja de la jumătatea primului sfert. În următoarele trei minute scorul a ajuns la 6-23, după care timișorencele s-au mai relaxat, permițând gazdelor să-și dubleze numărul de puncte din primul act. Primele trei minute ale sfertlui secund au dat impresia că echipa mureșeană poate reveni. S-a ajuns la 22-30, dar erorile din tabăra gazdelor au continuat și bănățencele au mai adăugat până la pauza mare alte 6 puncte la avantaj. Așa cum s-a petrecut deseori, de la cabine echipa mureșeană a ieșit și mai deconectată, reușind un sfert trei mai slab decât cel din debut, reușind până în ultimul minut al sfertlui să înscrie doar trei coșuri, toate prin Angel Robinson, dintre care unul de 3 puncte. Până la ultima pauză doar Gál Emese a mai înscris, tot de la distanță, ea reușind dealtfel nu mai puțin de 6 astfel de reușite din cele 8 ale echipei sale. Deși de la bănățence doar Monika Brosovszky a înscris din afara semicercului, echipa sa nu a avut niciun fel de emoții în obținerea victoriei. BC Sirius va încheia cu o evoluție la ICIM Arad, echipă cu care au fost aproape de victorie în jocul tur.

Cu cele șase „treițe”, Gál Emese a fost principala marcatoare a mureșencelor, cu 18 puncte, fiind urmată de Robinson, cu 17 puncte (1×3), Meszáros Kata 11, Zorica Mitov 5 (1), Alina Pop 3, Andreea Beldian, Antonia Radu și Andela Radovic câte 2.

De la oaspete cea mai eficace a fost Lloyd, care a înscris 27 puncte, urmată de Brosovszky, cu 17 (3), Burdgess 16 și Stoiedin 11.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE