Share

Home / Agricultura / APIA Mureş: Circa 80% din fermierii care au depus cereri pentru schemele de plată şi-au primit banii

APIA Mureş: Circa 80% din fermierii care au depus cereri pentru schemele de plată şi-au primit banii

Aproximativ 80% dintre fermierii care au depus cereri în anul 2017 pentru schemele de plată pe suprafaţă şi în sectorul zootehnic şi-au primit banii, a anunţat marţi, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Mureş, Ovidiu Săvâşcă.
“S-au efectuat plăţi pentru aproximativ 80% din fermierii care au depus cerere în campania 2017, vorbim aici de plata regulară, plăţi care încep la 1 decembrie şi care au ca termen de finalizare, conform regulamentelor europene, 30 iunie 2018. Noi ne străduim, dat fiind procentul destul de consistent din 100%, noi ne străduim ca, cel târziu până în data de 31 martie, aşa cum este stabilit la nivel naţional prin ordin al ministrului, să finalizăm plăţile”, a arătat Ovidiu Săvâşcă.
Şeful APIA Mureş a precizat că diferenţa de 20% dintre fermierii care nu au primit încă banii este reprezentată de fermierii care au fost selectaţi la controlul prin teledetecţie, pentru care se aşteaptă rezultatele, însă există şi fermieri care au anumite erori blocate în sistem.
Termenul final de plată pentru schemele de subvenţii pentru sectorul vegetal şi zootehnie este 30 iunie 2018.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă despre situaţia de la „Unirea”: „Fiecare toamnă se lasă cu şantaj de neconceput!”

Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş a remis joi, 22 august, un comunicat de …

Share
Share