Home / Slider / Trenuleţe de acces către Platoul Corneşti, pe lista de proiecte a Primăriei Târgu-Mureş

Trenuleţe de acces către Platoul Corneşti, pe lista de proiecte a Primăriei Târgu-Mureş

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a anunţat miercuri, 31 ianuarie, intenţia autorităţilor locale din „Oraşul trandafirilor” de a achiziţiona două trenuleţe gen funicular pentru accesul cetăţenilor la Platoul Corneşti, iniţiativă care are ca scop reducerea poluării.

„Ne-am interesat de un trenuleţ de urcare. Am găsit unul în Italia. Modalitatea unui vagon – trebuie să urce lumea cu picnicul, săculeţul cu săculeţul, trotinete, biciclete, cărucioare. Trebuie să îi pui să intre cu totul, altfel intră cu maşina. Vrem să punem un trenuleţ care urcă pe şină de cale ferată”, a declarat Dorin Florea, cu ocazia unei conferinţe de presă. „Fac două baze mari, la Spital şi în Tudor, la Electromureş. Vine omul, îşi lasă maşina acasă şi de acolo urcă la Platou. Le ofer alternativă la a veni cu maşina la Platou. Oricum vor veni turişti – poate îi vom duce gratis, numai să îi tenteze să vină cu trenuleţul. Vom vedea. Fonduri europene pentru aşa ceva nu sunt”, a completat primarul municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A apărut numărul IX al revistei “Vocea ESTIEM”

Reprezentanții asociației ESTIEM Mureș (European Students of Industrial Engineering and Management) anunță apariția celui de-al …