Mara Togănel, mesaj împotriva violenţei domestice Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Mara Togănel, mesaj împotriva violenţei domestice

Consilierul judeţean Mara Togănel, care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) Mureş, a făcut public, pe reţeaua de socializare Facebook, un mesaj în care condamnă orice formă de violenţă, dar şi pasivitatea instituţiilor statului în prevenirea unor asemenea cazuri.

„Este inacceptabil că, în România, se poate obține în două zile un ordin de interdicție împotriva unui agresor, și când spun agresor nu mă refer, doar la un bărbat împotriva unei femei, ci și la agresor femeie sau bărbat împotriva unui copil. Si, chiar dacă acest ordin interzice ca agresorul să se apropie de victimă, el nu poate fi evacuat din locuință dacă are domiciliul comun cu victima. Cu alte cuvinte, degeaba avem hotărâri cu ordin de interdicție, dacă nu putem pune la adăpost victima. Altfel spus, degeaba ne îndreptăm împotriva agresorului, dacă uităm să protejăm victima”, a scris Mara Togănel.

Lobby pentru „schimbarea regulilor în materie de violență domestică”

Totodată, preşedintele OFL Mureş şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la creşterea cazurilor de violenţă domestică.

„Textul de mai sus a făcut obiectul mesajului adresat colegilor liberali în cadrul lucrărilor Ligii Aleșilor Locali din noiembrie 2017. După această evocare a îngrijorărilor mele am avut parte de reacții diferite. Astăzi, la fel ca și atunci, semnalul de alarmă este de actualitate! Din păcate, victimele abuzului domestic sunt tot mai multe. Acest lucru trebuie să ne motiveze să facem ceva concret, mai mult decât discursuri, mese rotunde sau conferințe. Îmi pun speranța în doamna ministru de interne, #reformaprofunda, că va trata cu maximă seriozitate acest subiect și că, un loc important în cadrul acestei reforme îl va constitui schimbarea regulilor în materie de violență domestică”, a menţionat Mara Togănel.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE