Share

Home / Administratie / Recomandări pentru conducătorii auto din Târgu-Mureş

Recomandări pentru conducătorii auto din Târgu-Mureş

Având în vedere modul haotic de oprire/staționare/parcare al autovehiculelor, în proximitatea clădirilor de utilitate publică (Primărie, Prefectură, Poliție, Jandarmerie, Judecătorie, Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș etc.), pentru crearea unui climat de siguranță și politețe între participanții la traficul din urbea noastră, vă recomandăm următoarele:

  • opririle, staționările și parcările autovehiculelor sunt permise, doar în condițiile respectării normelor rutiere prevăzute de OUG nr. 195/2002 și a HG nr. 1391/2001 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002- privind circulația pe drumurile publice, una dintre aceste zone fiind cea a spitalelor tîrgumureșene;
  • pentru ca fluxul rutier spre și dinspre aceste unități medicale să se desfășoare normal, trebuie să respectați semnificația indicatoarelor rutiere de interzicere și restricție existente în zonă, să nu blocați căile de acces dinspre și înspre aceste stabilimente medicale, pe care circulă inclusiv ambulanțele SMURD;
  • de asemenea, în parcările din jurul spitalelor și nu numai, există locuri adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional (persoane cu handicap), care nu pot fi ocupate de alți conducători auto. Persoanele cu dizabilități sunt protejate prin Legea nr. 448/18.12.2006 – privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel încât, sunt destinate exclusiv acestora locurile de parcare;
  • o zonă foarte aglomerată o constituie și strada Brăila, unde se află sediul Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei, unde se eliberează cărți de identitate, pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, motiv pentru care ambele trotuare sunt blocate zilnic de autovehicule, pietonii fiind obligați să circule pe carosabil.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și a întronării unui climat de siguranță civică, este necesară respectarea cu strictețe a actelor normative în vigoare.

Poliția Locală a acționat și acționează permanent pentru fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate, în principal prin măsuri preventiv-educative dar și sancționatorii (avertismente, sancțiuni contravenționale și puncte de penalizare).

Vă rugăm, respectați regulile civice și de siguranță rutieră!

(Comunicat de presă, Poliţia Locală Târgu-Mureş)

 

          

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Orașul Sărmașu își axează bugetul pe zona de dezvoltare

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Sărmașu, convocată pentru ziua de …

Share
Share